U geniet hier van een extra bijzondere 'Out of Africa' beleving!

Het Laikipia Plateau strekt zich over een gigantische oppervlakte uit, van de voet van Mount Kenya tot de oevers van het Baringo meer. Het is één van de minder bekende natuurreservaten in Kenia en juist daarom zo bijzonder.
Gelegen in het oostelijke deel van de Rift Valley doet het Laikipia Plateau vanuit de lucht aan als een grote lappendeken van ranches. Deze boerderijen zijn – uiteraard met medewerking van de eigenaren – allemaal omgezet naar wildreservaten met als enige uitgangspunt de bescherming van wilde dieren in een veilig en uitgebalanceerd leefgebied. U vindt hier zodoende enkele van de meest exclusieve safari lodges en hoeft de wildernis met maar weinig anderen te delen. Weet u dat het boek ‘I dreamed of Africa’ van Kuki Gallmann hierop is geïnspireerd? U maakt hier schitterende safari’s waarbij u op zoek gaat naar bedreigde diersoorten die hier een veilige thuishaven hebben gevonden en geniet van het landschap dat blijft veranderen; van dramatische ravijnen tot woeste wildernis.

Uniek in haar soort; Segera

In het hart van het Laikipia plateau en net ten noorden van de evenaar vindt u Segera, een unieke safaribestemming met slechts acht luxe villa’s gelegen op een gigantisch privé reservaat aan de voet van Mt Kenya. Niet alleen vindt u hier de Big Five, ook komt u oog in oog te staan met meer zeldzame diersoorten zoals de wilde hond, de Somalische giraffe en de Grevy’s Zebra. Tussen de safari’s door kunt u hier genieten van een uitgebreid wellness programma, een uitstekende combinatie en een gegarandeerde ontsnapping aan het leven van alledag. U geniet hier van een extra bijzondere Out of Africa beleving! Segera ligt in een malariavrij gebied en dat maakt dit bijzondere gebied toegankelijk voor alle soorten reizigers.

Verblijven

De villa’s
Ultieme luxe wordt hier gecombineerd met milieuvriendelijke technologie en zorgt ervoor dat Segera Retreat een oase in een gouden savanne is. Het stuk land dat ooit het vee beschermde tegen roofdieren is nu een weelderige botanische tuin met grote bomen die schaduw bieden over de kronkelende looppaadjes die naar de villa’s leiden. Oud wordt met nieuw gecombineerd en zo geniet u van een authentieke Keniaanse farmstay terwijl stijlvolle moderne elementen zorgen voor die vernieuwende frisheid. Het maakt Segera uniek en eclectisch. In het interieur van uw villa vindt u vele gevonden voorwerpen terug, ieder verrassend op een geheel eigen manier.
De villa’s van Segera Retreat bieden vanaf de grote veranda’s prachtige panoramische uitzichten over de wildernis  of de botanische tuinen en hebben een persoonlijke villa steward die ervoor zorgt dat het u aan niets ontbreekt.


Villa Segera
Bent u op zoek naar iets meer privacy voor een extra romantisch verblijf dan is Villa Segera de perfecte hideaway. Twee bijzonder gebouwde houten gebouwen worden met elkaar verbonden door middel van een loopbrug. U heeft hier een grote ensuite slaapkamer, een ruim zoutwater zwembad en twee loungeruimtes ingericht met prachtige antieke voorwerpen en kunstwerken, inclusief een exclusieve fotogalerij van Michael Poliza.


Segera House
Verblijft u met uw kinderen dan is Segera House gegarandeerd een onvergetelijk verblijf. Het biedt alle hoogtepunten die de villa’s ook hebben, en meer. Een eigen receptieruimte, drie loungeruimtes, een groot buitenterras met privétuin en zwembad van behoorlijke afmetingen zorgen voor een onbekommerd privé verblijf. Gaat u de trap op dan heeft u op de eerste verdieping twee slaapkamers ieder met ensuite badkamer en een grote veranda met uitzicht op de savanne.

Bijzondere ervaring: het vogelnest

Gelegen aan de rivier waar wilde dieren enthousiast op af komen om te drinken of verkoeling te zoeken ligt een hele unieke overnachtingsplek. Het NAY PALAD Bird Nest biedt een 360 graden birds eye view over de schitterende wildernis die onder u ligt. Na een enerverende safari of wandeling door de bush wordt u naar het NAY PALAD Bird Nest gebracht. De zon gaat langzaam onder en de lantaarntjes zorgen voor een sprookjesachtige verlichting. Champagne en heerlijke hapjes worden u geserveerd terwijl de omgeving langzaam in een oranje licht wordt gezet. Geniet van een diner in picknick stijl en val onder de Afrikaanse sterrenhemel in slaap.... De volgende ochtend wordt er een heerlijk ontbijt geserveerd en terwijl olifanten onder u voorbij lopen en giraffes hun dorst lessen in de rivier neemt u een hap van een zelfgebakken broodje.
U heeft hier de beschikking over een goed uitgeruste badkamer en kunt kiezen uit een beschutte slaapplek op de eerste verdieping of een nacht onder de sterren op het dak. Het verblijf is ingericht op twee personen maar wilt u hier met de familie verblijven dan is dit ook mogelijk. Laat u het uw Talisman specialist weten wanneer u hier een nachtje wilt verblijven? Dan kunnen wij ervoor zorgen dat wij deze bijzondere overnachting voor u reserveren! 

Wellness en safari's

Uw prachtige villa biedt een heerlijk onderkomen dat maar moeilijk te verlaten is. Comfort en gezelligheid gecombineerd met het schitterende uitzicht bieden al zo’n bijzondere en ontspannen ervaring! Er ligt echter een wereld aan uw voeten die ver buiten de gebaande safari paden treedt. Niet alleen kunt u hier prachtige gamedrives maken maar ga er ook eens te voet op uit met een ervaren gids die u laat kennismaken met de geheimen van de bush. Een onvergetelijke ervaring is het maken van een vlucht in het gele vliegtuig dat werd gebruikt in de film ‘Out of Africa’. Jazeker! In 2013 werd dit vliegtuigje op een veiling in Parijs verkocht aan Jochen Zeitz die ervan droomde dit bijzondere item terug naar de roots te brengen. Het is nu uitgerust met een nieuwe motor en een handjevol gelukkige reizigers kunnen in de iconische G-AAMY boven de Afrikaanse bush vliegen!
Reist u met kinderen dan zijn er tal van activiteiten die door jong en oud ondernomen kunnen worden. De chef bereidt verrukkelijke maaltijden voor zelfs de allerkleinsten en de lieve babysitters passen met veel plezier op uw kroost zodat u samen kunt genieten van de Afrikaanse bush of een ontspannen spabehandeling. Deze zijn namelijk een verademing voor lichaam en geest, uitgevoerd door ervaren specialisten. Of u nu een bezoek brengt aan de spa, de rasul, de gym of aan een yoga sessie deelneemt; tot rust komt u zeker.

De innerlijke mens

Een dag in de Afrikaanse bush maakt hongerig, gelukkig weet het team bij Segera daar wel raad mee. Houdt u van wat afwisseling, dan zit u hier goed. Geniet iedere dag van verbluffende gerechten in een nieuwe setting, van een diner bij kaarslicht in de Wine Tower tot een Gatsby-style diner in de Explorer Lounge of een stijlvolle picknick met uitzicht op vrolijk spelende olifanten in de rivier….

Vergelijkbare accommodaties in Kenia