Een unieke ervaring; dit is de enige plek in de hele wereld waar u nieuwsgierige giraffen kunt voeren aan de ontbijttafel of vanuit uw slaapkamerraam

Het exclusieve Giraffe Manor ligt in een bosrijke omgeving net buiten Nairobi, waar de giraffen uit het nabijgelegen AFEW Giraffe Centre vrijelijk door de tuinen lopen.
Dit voormalige statige landhuis met de met klimop begroeide bakstenen en de rode dakpannen -uit 1932- van Jock Leslie-Melville en zijn vrouw Betty, is herrezen als intiem boetiek hotel. In deze koloniale ambiance geniet u van de meest persoonlijke service, prachtige suites en een van de beste keukens van Nairobi. Bezoek ook het nabijgelegen AFEW Giraffe Centre dat in 1984 is opgericht om de bedreigde Rothschildgiraf te beschermen.

Comfortabele kamers

De twaalf luxe kamers zijn individueel ingericht met een comfortabel hemelbed, antiek meubilair, mooie kunst en een ruime badkamer. De kamers verschillen qua grootte en er zijn ook kamers die zeer geschikt zijn voor families met kinderen.

Bezoek in de zonnekamer

U geniet van uw ontbijt, de lunch en van afternoon tea in de zonnekamer, met een prachtig uitzicht door de grote ramen over de giraffen op het gazon... of bij u aan tafel. Het is niet ongebruikelijk dat de giraffen hun kop door het raam steken en even een kijkje komen nemen. Aan het eind van de middag smaakt een lokaal biertje op de mooie veranda erg goed. Vervolgens geniet u van een heerlijk diner in de klassieke eetkamer met een prachtige open haard.

Op ontdekking

De hoofdstad van Kenia, Nairobi, is de economische- en commerciële hub van Oost-Afrika. De bijna vier miljoen inwoners zijn voor een groot deel Kikuyu, de grootste etnische groep van het land. U kunt het hectische downtown Nairobi bezoeken met wolkenkrabbers, koloniale gebouwen, de Nairobi City Market en drukke winkelstraten. Breng een bezoek aan de wekelijkse Masai-markt en het in 1930 opgerichte Nairobi National Museum, waar u over de culturele en natuurlijke historie van Kenia leert. U kunt ook het Karen Blixen Museum bezoeken, dat gevestigd is in de voormalige boerderij van deze Deense schrijfster van het wereldberoemde boek Out of Africa. Heel bijzonder!