Klassieke schoonheid in Zagreb

Het 5-sterrenhotel Esplanade Zagreb is gevestigd in een van de meest prominente gebouwen van de stad en de Grande Dame van de hotellerie in Zagreb. Het klassieke art deco hotel dateert uit 1925, maar het verkeert na een uitgebreide verbouwing in 2004 in absolute vintage staat. De sfeer in het hotel is daarbij veel eigentijdser en levendiger dan je van de ‘geboortedatum’ zou verwachten. Het hotel ligt net buiten het centrum, pal naast het centraal station van Zagreb. Het centrale plein van Zagreb, Trg Bana Jelačića, ligt op 900 meter van het Esplanade Zagreb Hotel en aan de daar vlak bij gelegen Tkalčićeva-straat vindt u een verscheidenheid aan cafés en restaurants.

Fine dining

Maar voor een hoogstaande gastronomische ervaring hoef je de deur echt niet uit, want het hotel is ook een culinaire hotspot. Zinfandel is het fine dining restaurant – een van de allerbeste in heel Kroatië - en het biedt zeer creatieve menu's van de getalenteerde chef-kok Ana Grgić. In het informele Le Bistro kun je genieten van een moderne mix van traditioneel Kroatische gerechten en Franse specialiteiten. Op het heerlijke Oleander terras kun je ook genieten van heerlijke gerechten of van een cocktail die bereid is door een van de prijswinnende mixoligits.

De ruime kamers in art-nouveau stijl ingericht zijn voorzien van een satelliet-tv en een minibar. De marmeren badkamers zijn uitgerust met een bad, een douche en gratis toiletartikelen van L'Occitane.

Tripadvisor over Esplanade Zagreb Hotel