Mooiste eilandhotel van Kroatië

U kent het gevoel wel. Het plaatje is bijna perfect, maar toch ontbreekt er nog iets. Wat een heerlijk moment is het dan wanneer dat laatste stukje van de puzzel op zijn plaats valt. Dat overkwam mij toen ik Lemongarden hotel ontdekte. Ik miste eigenlijk nog het perfecte eiland hotel en ik vond het in het idyllische Sutivan op het eiland Brac.

The best of both worlds

De eigenaren komen uit Oostenrijk werden bij aankomst op slag verliefd op deze plek. Ze hebben kosten noch moeite gespaard om hun droom te verwezenlijken. De combinatie van Oostenrijkse degelijkheid en kwaliteit met de levenslust en flair van Kroatië hebben hier een absoluut topresultaat opgeleverd. Lemongarden ligt aan de boulevard in het hart van Sutivan, een heerlijk rustig vissersdorpje, waar het toerisme zich nog aan de zijlijn van het dagelijkse leven afspeelt. Het hotel bestaat uit 23 prachtige suites en 12 kamers, verspreid over drie zeer zorgvuldig gerestaureerde monumenten van meer dan 300 jaar oud. De omringende tuin is een oase van rust en een feest voor het oog en neus met zijn rozenstruiken, bougainvilles, hibiscus, palmen, en honderden citroenstruiken. Op slechts tien minuten met de fiets met een golfbuggy, komt u aan bij het maar liefst 1000m2 grote prachtige privé strand.

De liefde gaat door de maag

De chefs Željko Neven Bremec en Ante Udovičić zijn grootheden in culinair Kroatië en in Lemon garden leven ze nu hun passie uit: Kwaliteit staat altijd voorop, alles is seizoensgebonden en vers. Ze scheppen er een eer in om niets te importeren en alles uit de directe omgeving te betrekken. Het a la carte ontbijt is een feest om de dag mee te beginnen en de grote kaart bestaat uit ongeveer 20 gerechten, waarvan er 10 elke dag wisselen.