Luxueus zeilavontuur op de Adriatische zee

U begint de dag met een frisse duik in de Adriatische zee. Daarna gaat u op uw gemak ontbijten en zet de boot koers naar uw bestemming van die dag. Onderweg wordt er nog een keer gestopt om te zwemmen of te snorkelen of om een van ‘waterspeeltjes’ te gebruiken. ’s Middags verzorgt uw eigen chef een heerlijke lunch met mediterrane specialiteiten. Vervolgens lekker uitrusten, een boekje lezen, heerlijk zonnebaden en weer een plons in heet water. In de namiddag legt u aan in een haven of gaat de boot voor anker in een mooie baai. De avond biedt weer allerlei andere mogelijkheden. Een diner in een lokaal restaurantje in een schattig vissersdorpje of een bezoek aan het mondaine Hvar om u daar in het uitbundige uitgaansleven te storten. Dit is de mooiste manier om de Kroatische wateren te verkennen. 

Gulets

Het Kroatische deel van de Adriatische Zee is een van de allermooiste kusten van Europa. Een indrukwekkende kustlijn en vele honderden eilanden omgeven door duizenden baaien en overal alleen maar kristalhelder water. Geen wonder dat dit deel van de Middellandse Zee druk bevaren wordt.

De allermooiste manier om dit gebied te verkennen is met uw eigen Gulet. Dit is een twee of driemaster, met een bemanning die u gedurende een week aan boord in de watten legt. U vaart van baai naar baai en van eiland naar eiland en onderweg is er van alles te beleven. Niet alleen snorkelen en zwemmen, want er zijn ook allerlei nautische speeltjes aan boord als kano’s, paddleboards en waterscooters. Culinair wordt u ook in de watten gelegd door uw eigen chef die u verwent met heerlijke maaltijden. Waar het op een wat kleiner schip vaak woekeren met ruimte en worstelen met comfort is, is dat op een gulet een heel ander verhaal. Het zijn grote schepen en bieden volop modern comfort en luxe. Elke slaapkamer heeft een eigen badkamer. Overal aan boord is airconditioning en de Wifi verbinding zorgt er voor dat u met de rest van de wereld in contact kunt blijven.

Het is een ideale manier om te reizen met een wat grotere groep, een grote familie of bijvoorbeeld twee gezinnen. Reizen met kinderen is een groot feest. Die vermaken zich de hele dag opperbest, dus de papa’s en de mama’s hebben ook echt vakantie. Op het eerste gehoor klinkt het misschien een beetje raar, maar juist ook voor gezinnen met (hele) kleintjes is dit een ideale manier van reizen. Die kunnen namelijk hun eigen ritme aanhouden. Dus u hoeft tijdens de slaapjes niet de wacht te houden op een hotelkamer, maar u legt ze in een hut en de vakantiepret gaat ongehinderd voor iedereen door. 

Vrijheid, blijheid

Het startpunt van een zeilweek is Split of Dubrovnik. De route wordt in overleg met de kapitein bepaald. Maakt u er een rustige dag op zee van of gaat u een eiland verkennen? Voor anker in een rustige baai, of in een drukke jachthaven? De eilandbestemmingen zijn heel divers. Het eiland Brac of juist naar het frivole Hvar. Of bezoek het wat verder weg gelegen Vis voor het echte eilandgevoel. U kunt ook aanmeren in Korcula, de geboorteplaats van Marco Polo met zijn tientallen restaurantjes. Alles kan en eigenlijk staat alleen het begin en het eindpunt van de reis vast. Voor de rest is het een heerlijke zwerftocht over zee. 

De Maske

Een van onze favorieten gulets is de Maske. Met zijn 27,50 lengte en breedte van 7 meter is het qua grootte een middenmoter, maar qua faciliteiten een heuse topper. Het schip is in 2014 gebouwd en thuishaven is Kastela, vlak bij het Local Heroes kantoor. Het schip wordt elke winter minutieus nagekeken en onderhouden en de Maske verkeert dan ook in tip top conditie. Het schip biedt modern design en heerlijke leefruimte met veel modern comfort. Aan dek vindt u heerlijke bedjes om van de zon te genieten en u kunt zowel aan dek als in de lounge eten. De twee buitenboordmotoren van 280 PK, elk zorgen voor een gemiddelde snelheid van 9 knopen en grote actieradius. De Maske is ook een van de weinige gulets waarmee echt gezeild kan worden. Een duidelijke plus! Er is trouwens ook een watermaker aan boord, zodat het schip gedurende langere tijd ‘buitengaats’ kan verblijven.

Uw eigen crew

De Maske heeft een bemanning van vier personen. Naast de kapitein is er een deckhand en een hostess aan boord. En de eigen chef zorgt voor allerlei lekkers aan boord. Het zal u aan niets ontbreken.

Comfortabel slapen

De Maske telt vijf slaapkamers met airconditioning, en heeft dus een capaciteit van 10 personen. Naast de ‘master bedroom’ van maar liefst 22m2, zijn er drie tweepersoonshutten van 13m2 en de vijfde hut is 9,5 m2 groot. Elke hut heeft een eigen badkamer met douche en een ‘normaal’ toilet. 

Volop actie en avontuur

Qua watersportactiviteiten is de Maske een echte topper: er is een jetski, er zijn waterski’s, twee stand up paddle boards, twee kayaks en een ‘onderwaterscooter’. Met dit actiepakket is er dus volop vertier en hoeft u zich dus geen moment te vervelen. Daarnaast heeft de Maske een speedboot aan boord van bijna vijf meter lang en een buitenboordmotor van 70 PK. Hiermee kunt u dus eenvoudig een eiland bezoeken of naar een strandje of een restaurant aan de wal gaan. 

Praktisch

De charters zijn van zaterdag tot zaterdag en de prijs voor een week varieert afhankelijk van het seizoen tussen de €15.000,- en €23.000,-. De maaltijden en dranken zijn hier niet bij inbegrepen, maar daarover worden van te voren afspraken gemaakt. U kunt kiezen tussen halfpension (ontbijt en lunch) of volpension (ontbijt, lunch en diner) Daarnaast is er ook de keuze uit een paar ‘drankenpakketten’. 

Tip: de meivakantie!

Een echte tip is de meivakantie: Dit is een prima periode wan het vaarseizoen seizoen is al begonnen, maar de grote drukte is nog niet losgebarsten. De prijs is in deze periode ook beduidend aantrekkelijker dan in juli en augustus.

Inbegrepen bij de prijs zijn:

 • Accommodatie aan boord gedurende 7 dagen
 • BTW en verblijfsbelasting
 • Brandstof (ongelimiteerd aantal vaaruren per dag)
 • 4 bemanningsleden: kapitein, chef, hostess en deckhand
 • Tender van 4,6 meter met 70 PK buitenboord motor.
 • 24/7 airconditioning
 • Gebruik van generator
 • Eindschoonmaak
 • Linnengoed
 • Handdoeken en badhanddoeken
 • Ongelimiteerde Wi-Fi
 • Satelliet televisie
 • PlayStation 4
 • 2 Kayaks, 2 stand up paddles, snorkelspullen

Niet inbegrepen bij de prijs zijn:

 • Haven- en ankergelden (500 tot 1500 euro per week) 
 • Tickets voor nationale parken en natuurparken.
 • Transfers and City tours
 • Brandstof voor de jetski en de water ski’s
 • Maaltijden (halfpension van 360 euro p.p.)
 • Drankjes (volgens consumptie of package deal)
 • Fooi voor de bemanning