Beste wijnhotel van Istrië

Meneghetti, een van de bekendste wijnhuizen in Istrië, ligt aan een stoffige landweg in het zuiden van Istrië. Ver van de zomergekte die Istrië elk jaar overvalt, maar geenszins geïsoleerd. Het is een uitstekende uitvalsbasis om al het moois dat Istrië te bieden heeft te verkennen. Het strand (met eigen beach club) vindt u op maar twee kilometer afstand en het indrukwekkende Rovinj ligt op minder dan een half uur rijden. Hetzelfde geldt voor Pula met zijn indrukwekkende Romeinse amfitheater.

Een wijnhuis

Overal in Meneghetti wordt u eraan herinnerd dat u in een wijnhuis verblijft; de kamersleutel is bevestigd aan een kurk en elke kamer is voorzien van maar liefst twee wijnkoelkasten. Vijftien van de 19 kamers zijn ‘residences’, ons favoriete kamertype. Ze zijn ruim van opzet en voorzien van een groot terras op het zuiden, met uitzicht over de wijngaarden. Het hotel telt maar liefst drie zwembaden; een binnenbad bij de Spa, een verwarmd buitenbad bij het restaurant en een derde in de schitterende tuin.

Het restaurant

Het restaurant is een van de beste van Istrië, en daarmee van heel Kroatië. De maaltijden worden begeleid - hoe kan het ook anders - door wijnen van het eigen huis. Zowel de lunches als de diners zijn gedenkwaardige gebeurtenissen. Het restaurant en de terrassen buiten noden tot langzaam genieten van al het fraais dat op uw bord tevoorschijn wordt getoverd. Wees niet verbaasd als uw lunch of diner drie uur duurt. Dit is eerder regel dan uitzondering.

Tripadvisor over Meneghetti Wine Hotel