The best of both worlds

We kiezen niet zo snel voor grotere resorts en ook hotelketens zijn meestal niet onze eerste keus, omdat ze vaak wat onpersoonlijk zijn. We maken graag een uitzondering voor het onlangs gerenoveerde Radisson Blu in Split.

Het hotel ligt net buiten Split, vrijwel direct aan een enorm groot strand. Het hotel biedt alle faciliteiten van een groot resort hotel: kamers die tip top in orde zijn, een fantastisch ontbijtbuffet, meerdere restaurants en een zeer uitgebreide spa. 

Vrijwel direct aan het prachtige strand

Het hotel heeft twee grote troeven die het tot een topkeuze voor Split maken. Het eerste pluspunt is dat het hotel op maar twee minuten lopen van het prachtige strand ligt. De eerste 100 meter over het weggetje aan de achterkant van het hotel zijn wat groezelig, maar als u dan door een pijnbosje afdaalt en op het strand aankomt, wacht er een mooie beloning: een prachtige beach club (stoelen en parasols zijn inbegrepen voor de hotel gasten) en Mistral, een heerlijk Mediterraans strandrestaurant. En dan het strand; tot vorig jaar was het strand nogal rommelig en onoverzichtelijk, maar het gemeentebestuur heeft hard ingegrepen. Alle illegale bouwsels zijn dit voorjaar rigoureus verwijderd. Daarnaast zijn de parkeerfaciliteiten nu strak georganiseerd. Tot vorig jaar was het een zootje en iedereen parkeerde zijn auto lukraak naast het strand. Het resultaat van deze ingrepen is verbluffend: een enorm groot strand, waar het niet druk is. Laat me u verzekeren dat dit een zeldzaam verschijnsel is in Kroatië, zeker in het hoogseizoen.

Vlakbij Split gelegen

Het tweede grote pluspunt is de ligging vlakbij Split. Het is een prachtige wandeling over de stranden en de lungomare direct naar het hart van Split. U bent dan wel een uurtje onderweg, maar dat is (erg) leuk voor een keer. Voor de meeste mensen zal het een eenmalige aangelegenheid zijn; de andere keren neemt u gewoon een taxi of bestelt u een van de overvloedig aanwezige Uber chauffeurs, die u voor een habbekrats in een paar minuten naar het centrum van de stad brengen. 

Tripadvisor over Radisson Blu