Privacy en groepsgevoel in uniek familieavontuur

Flottielje zeilen
Met tieners op vakantie gaan is niet altijd gemakkelijk, om het maar eens voorzichtig te formuleren. Interesses die uit geheel verschillende Melkwegstelsels lijken te komen en dag- en nachtschema’s die elkaars spiegelbeelden zijn. Ga in die situatie maar eens op zoek naar een situatie die de gezochte quality time kan leveren.

Flottielje zeilen zou wel eens het antwoord kunnen zijn. Je vaart met een aantal gelijk(w)aardige gezinnen, elk met een eigen boot met een eigen schipper. Je leert gezamenlijk zeilen, een teamprestatie bij uitstek. Onder leiding van een ervaren teamleider zet deze vloot elke dag koers van baai naar baai en van eiland naar eiland. De kids kunnen steeds in de weer met leeftijdsgenoten en tegelijkertijd is je privacy gewaarborgd. Als je dit alles in een avontuurlijke week tegen het prachtige decor van de Zuid-Dalmatische eilanden giet, zou dit zomaar eens het gedroomde scenario kunnen zijn. Een zeilweek vol avonturen en nieuwe mensen. Heerlijk zwemmen, zonnen en snorkelen. Genieten van heerlijke Mediterrane maaltijden en bruinverbrand weer terug naar huis of op weg naar nieuwe avonturen.

Flottielje zeilen, een machtig familie-avontuur
Op deze achtdaagse zeilreis die vanuit Dubrovnik vertrekt, bezoeken we maar liefst zeven eilanden. Elke dag is weer anders dan de vorige en ’s avonds vaar je steeds weer een nieuwe haven binnen, met steeds weer nieuwe vergezichten. Zo krijg je een verrassend en zeer gevarieerd beeld van het prachtige zuiden van Kroatië. Dit deel van de Adriatische Zee is ook nog eens beduidend minder druk dan bij de meer noordelijk gelegen eilanden.

Tijdens de trip is er steeds voor elk wat wils: eeuwenoude grotten exploreren, de onderwaterwereld bestuderen door de doorzichtige bodem van een kajak, fietsen op Mljet, een bijzonder diner in een restaurant ver van de toeristische route. En steeds omgeven door het kristalheldere water van de Adriatische Zee die immer uitnodigt tot snorkelen of nog een keer een duik nemen.