Kapitein voor een dag vanuit Dubrovnik

Elefati eilanden
De mooiste manier om aan het overvolle Dubrovnik te ontsnappen, is een tocht met een speedboot naar de Elefati eilanden. Onze Local Hero is Niksa, die zijn hele leven al een groot deel van zijn tijd op de Adriatische Zee doorbrengt. In Dubrovnik lokt het snelle toeristengeld en hier en daar wordt wel eens een oogje toegeknepen waar het om kwaliteit en service gaat. Zo niet bij Niksa. Hij is altijd op zoek naar kwaliteit en tevreden klanten zijn zijn enige oogmerk. Kenmerkend is de manier waarop hij zijn bedrijf langzaam maar zeker uitbreidt. Niksa zoekt geen schippers bij een nieuw aan te schaffen boot, maar leidt een nieuwe schipper op en koopt pas een extra boot als de opleiding is afgerond en de nieuwe kapitein het vak voor 100% in de vingers heeft.

Kapitein voor een dag
Niksa’s speedboten beschikken over een groot vermogen en hun actieradius is veel groter dan die van de meeste collega’s. Hierdoor kan de drukte gemeden worden, aangezien de Elefati eilanden buiten het bereik van de normale stroom dagjesmensen ligt.
Vandaag bent u de baas aan boord. De dag wordt in overleg met de schipper en afhankelijk van de weersomstandigheden helemaal op maat ingevuld. U vaart van eiland naar eiland en maakt een paar zwem- en snorkelstops in mooie baaien met glashelder water. Er is een fraaie selectie van wijnen en andere dranken aan boord. Onderweg wordt er geluncht in een van de uitstekende restaurants die het beste serveren wat de Adriatische Zee produceert (niet inbegrepen). Een spectaculaire dagtocht!