Uiteraard geniet u hier van een sublieme service op een toplocatie

In het hart van Luang Prabang in Laos ligt een heerlijk onderkomen. Dichtbij de trekpleisters en toch een oase van rust wanneer u binnen de hotelmuren verblijft. Alhoewel, hotelmuren… het Avani in Luang Prabang ademt de sfeer en uitstraling van een resort op Bali. Modern design wordt gecombineerd met klassieke en traditionele details. Het zorgt voor een bijzonder verblijf in de oude stad van Luang Prabang, welke op de lijst van Unesco Werelderfgoederen staat.

100 jaar geleden werd het hotel gebouwd, en in 1961 vond er een grote renovatie plaats. Maar het is pas recentelijk dat er een moderne design wind door het hotel waait. Een korte tijd was het hotel in handen van Aman oprichter Adrian Zecha. Hij bracht de hedendaagse stijl van de Aman hotels naar het Avani, en zorgde voor een betaalbare luxe. 

Luang Prabang

Want het Avani is gelegen in het hart van Luang Prabang, op loopafstand van de nachtmarkt en de hoofdstraat waar iedere ochtend de monniken doorheen lopen in een lange sliert, om hun aalmoezen op te halen. Een verblijf hier is nooit lang genoeg, eigenlijk altijd te kort. De geschiedenis van Luang Prabang (en Laos) ligt aan uw voeten tijdens uw verblijf en de conciërge van het hotel stelt met veel plezier iedere dag een programma van activiteiten voor u samen. Van rivier cruises tot een stadstour met een privé gids door de oude straten… struinend over de marktjes  of na een fikse trekking naar de top van Mount Phousi is het weer heerlijk bijkomen aan de rand van het zwembad. 

Kamers

Met slechts 53 kamers is het nooit te druk in het hotel, en geniet u van rust en stilte in de spa of aan het zwembad. De kamers zijn in kalme tonen ingericht. Er is veel gebruik gemaakt van hout en zachte kleurstellingen waardoor de heldergroene kleuren van de natuur en de diepblauwe kleur van het zwembad nog beter afsteekt. 

De Franse bistro

Dineren doet u hier in de Franse bistro, met uitzicht over de gezellige straten, terwijl u van typische Laotiaanse gerechten geniet. Het is een bijeenkomst van Oosterse en Westerse gerechten, ingrediënten worden gemixed tot er een ware fusion ontstaat. En dat gebeurt niet alleen in het eten dat op uw tafel verschijnt, ook de cocktails zijn ware kunstwerkjes…

Onvergetelijke uitstapjes

Een uitstapje naar de Kuang Si watervallen of de Pak Ou grotten is snel gemaakt, en wordt met plezier door uw Talisman specialist voor u geregeld. Een cruise bij zonsondergang over de Mekong rivier is een onvergetelijke ervaring en is dan ook een echt hoogtepunt van uw verblijf alhier. 

Tripadvisor over Avani Luang Prabang

Vergelijkbare accommodaties in Laos