Rijst planten, zelf op traditionele wijze vis vangen en bijzondere ontmoetingen met leden van het Kamu volk; hier bent u een met de cultuur en natuur van het onbevlekte hoge noorden van Laos

Soms loont het moeite om net iets meer te doen om de eindbestemming te bereiken. Kamu Lodge bijvoorbeeld. Dit verblijf ligt tussen de rijstvelden in een afgelegen vallei aan de oevers van de Mekong rivier. Het kost inderdaad iets meer moeite om daar te komen. De lodge is alleen per boot bereikbaar. De accommodatie is in 2004 geopend en werkt volgens het privé-eco-lodge concept. De lodge is eenvoudig, maar de sfeer is er geweldig en de gastvrijheid uitmuntend. Het management onderstreept de waarde van duurzaam toerisme in Laos. Bij de bouw en exploitatie zijn bewoners uit de omliggende dorpen direct betrokken. Hiermee geeft Kamu Lodge het voorbeeld van duurzame integratie van toerisme in het lokale leven en in de natuurlijke omgeving.

De Kamu mensen nodigen u uit om deel te nemen aan hun dagelijkse manier van leven. U kunt de handen uit de mouwen steken in de rijstvelden en een vis vangen in de rivier. Wie liever niet in groepsverband actief is gaat een wandeling maken door de bossen en picknicken bij de waterval. De gids die u begeleidt deelt graag zijn kennis van de Kamu cultuur en tradities met u. Probeer eens een keer de traditionele Kumo massage te ondergaan. De Kamu Lodge biedt de unieke kans om diep in de levensstijl en cultuur van de Kamu te duiken. Met recht een bijzondere ervaring.

Slapen in een tent

De lodge heeft twintig canvas safaritenten. De uit Zuid-Afrika geïmporteerde oersterke constructie heeft een rieten dak en een inrichting met hout, rotan en bamboe. De badkamer van steen (met een douche en toilet) is hier tegenaan gebouwd. Vanaf uw privébalkon kijkt u ongehinderd uit over de fantastische Mekong rivier.

Zelf geteeld, zelf geplukt

Op een klif boven de Mekong ligt het restaurant. Hier dineert u in de open lucht onder een rieten dak. Over de keuken zijn alle reacties lovend. Verse vis, varkensvlees, rundvlees waaronder buffel, elke variant op smaak gebracht met curry. Bijna alle ingrediënten en vruchten van de natuur die hier op tafel verschijnen zijn afkomstig uit de directe omgeving. Zelf geteeld, zelf geplukt.

Tripadvisor over Kamu Lodge