Aan de oevers van de Mekong komt u volledig tot rust in een van de kamers in The River Resort

The River Resort in Champassak ligt op ongeveer 8 kilometer van de indrukwekkende Angkoriaanse ruïne Wat Phu. Vanaf uw terras kijkt u uit over de Mekong en de wonderschone omgeving. Direct naast de deur liggen rijstvelden, in de verte domineren de contouren van een bergmassief. In de natuurlijke vijverpartijen die verspreid liggen in de natuur, groeit en bloeit de mystieke lotusbloem. Wie deze bloem ziet, begrijpt meteen waarom hindoe-god Vishnoe bijna altijd met de bloem op afbeeldingen staat.

A pool with a view

Op The River Resort ligt een zalig zwembad met comfortabele ligstoelen en een massagesalon. Het resort heeft een eigen boot aan de steiger in de Mekong liggen. Stap maar in voor een ochtend-, middag- of avondcruise! Bewonder aan boord de zonsondergang en nip ondertussen van een heerlijke tropische cocktail. Een romantisch diner voor twee op de boot kan ook! Bij lage waterstand wordt op de rotsen in de rivier snel een speciale bar gebouwd. De naam (sunset-bar) verraadt waarom! Ook kan er op het strandje van Turtle Island een romantische picknick lunch worden geregeld.

Aan de oever van de Mekong

U verblijft in een van de twintig villa’s met een strakke vormgeving. De 14 Riverside Rooms hebben als pre een ongekend panoramisch uitzicht over de Mekong. De zes Pondside Rooms hebben een onbeperkt blikveld over de rijstvelden, de Mekong en de hoge bergketen verderop. In dit resort baadt u niet in weelde, maar in de natuur. Daarom is het oprecht een droomlocatie. De villa’s bieden veel privacy en de kamers zijn prachtig ingericht met bamboemeubels en hedendaagse Laotiaanse en Thaise kunst. Nog een leuke bijkomstigheid: u hoeft niet eens uit bed te stappen om van het uitzicht te genieten. De slaapkamer heeft namelijk een enorme glazen pui.

Tripadvisor over The River Resort