Verken de culinaire hotspots van Luang Prabang

Zodra de zon ondergaat, gaat u op pad. Samen met uw gids verkent u deze avond de culinaire hotspots van Luang Prabang. U geniet van lokale snacks terwijl de zon langzaam in de Mekong rivier zakt, van streetfood op de nachtmarkt en van een weldadige maaltijd in een trendy restaurant. Van alles een beetje dus; een complete en onvergetelijke avond gegarandeerd! 

Om 17:00 (tijdstip afhankelijk van de zonsondergang) haalt uw gids u op en brengt u naar een lokaal restaurantje aan de Mekong. Het restaurant heeft de toepasselijke naam ‘Sunset Restaurant’ en dat is het ook precies. Het restaurant is beroemd om de ‘Obama Coconut’, omdat de voormalig President hier compleet onaangekondigd een verfrissing kwam halen! De eigenaar serveert u een selectie van zijn favoriete snacks en natuurlijk, een kokossapje.

Neem vervolgens een tuktuk, of wandel naar de levendige nachtmarkt waar de eetstalletjes om uw aandacht schreeuwen. Zowel locals als reizigers komen hier voor een goedkope maar smakelijke maaltijd. Wij reserveerden een stalletje voor u waar gegrilde kip samen met een papaja salade voor u wordt opgediend. Heerlijk in combinatie met een koud biertje!

Na deze smakelijke stop en kennismaking met de nachtmarkt vervolgt u de weg door de stad, naar Tangor. Een trendy restaurant dat bekend staat om de verfijnde keuken met invloeden uit Indochina. U heeft de keuze uit een vlees of vis gerecht, natuurlijk begeleid door een glas rode of witte wijn. 

Voor het sluitstuk van de avond, het toetje, is gekozen voor een verstopt gelegen loungebar. U wordt meegenomen naar de jaren ’20 waar een donkere ruimte met comfortabele banken en een grote bar het decor is voor uw Aziatische Mojito en Chocolade mousse.

Wilt u graag nog wat rondlopen, dan kan dat. Uw gids zet u met veel plezier rond 21:00/ 21:30 op de nachtmarkt af maar brengt u ook graag naar uw hotel terug. De keuze is aan u!