De Mekong is in de regio Si Phan Don maar liefst 14 kilometer breed en bezaaide met duizenden, veelal onbewoonde, eilandjes

Vandaag heeft u een veelzijdige en actieve dag voor de boeg. U maakt een boottocht over de Mekong, verkent één van de vele kleine eilandjes per fiets, bezoekt de overblijfselen van de Franse spoorweg en neemt een kijkje bij enkele prachtige watervallen. 

U wordt 's ochtends bij uw hotel opgehaald en in circa 2 uur naar Ban Nakasan in de regio Si Phan Don gebracht, ook wel bekend als de regio van de 4.000 eilanden. De rivier de Mekong is hier maar liefst veertien kilometer breed en bezaaid met duizenden eilandjes, waarvan er vele onbewoond zijn. Per boot vaart u naar Don Khone, een traditioneel eiland. Er staan aan wal fietsen voor u klaar waarmee u het serene eilandje gaat verkennen. De bevolking op het eiland is afhankelijk van de teelt van kokosnoten, kapok en bamboe. Tijdens uw tocht krijgt u een goed beeld van het dagelijks leven van de inwoners van het eiland. 

Na uw fietstocht op het Don Khone brengt u een bezoek aan de overblijfselen van Laos' enige spoorweg. Deze spoorweg werd aan het einde van de 19e eeuw aangelegd door de Fransen om de watervallen van de Mekong over te kunnen steken en om een verbindingsweg tussen Laos en Cambodja te creëren. Vandaag de dag zijn de rails niet meer in gebruik en kunt u hier een mooie wandeling maken en genieten van het prachtige landschap.

Vervolgens gaat u verder naar de indrukwekkende Lippi watervallen. De originele naam van deze watervallen, Tad Somphamit, betekent 'geestenval'. De bevolking gelooft dat de watervallen ervoor zorgen dat er geen slechte geesten aan wal kunnen komen. Voordat u aan het einde van de dag terugkeert naar uw accommodatie maakt u een stop bij de watervallen van Khone Papheng, een fantastisch natuurverschijnsel. (inclusief lunch)

Verblijven in Champassak