Zet een stap terug in de tijd als u de Ikhos ontmoet, een pure bevolkingsgroep dat een tevreden teruggetrokken bestaan leidt in het ongerepte noorden van Laos

Deze excursie werpt u ver terug in de tijd. De gids pikt u op met zijn 4x4 waarna u samen naar een hoogte van 1000 meter klimt. Na elke bocht een nieuw uitzicht, na elke meter hoger schuift de horizon verderop. De bestemming komt dichterbij. In het noorden van Laos, een gebied waar zelden vreemdelingen komen. In dit onherbergzame gebied leven de Ikhos. Deze gemeenschap is oorspronkelijk afkomstig uit de Chinese provincie Yunnan in Tibet. Zolang het volk hier leeft, leeft het met de rug naar de wereld toegekeerd. Ze hebben vrede met dit volledig teruggetrokken bestaan. 

Bezoekers zijn zeldzaam, want in kleine aantallen welkom. In de Ikho en Hmong bergdorpen ziet u hoe deze mensen wonen, hoe ze leven. Een huisje met blote handen gemaakt van hout en bamboe. Het volk kent geen moderne producten en materialen. Hun kleding kleuren ze met planten uit het oerwoud. Het is fascinerend om even mee te mogen kijken over de schouders. Maar nog meer om ademloos getuige te zijn van de spirituele handelingen die zo bepalend zijn voor hun bestaan. Deze excursie laat diepe sporen na. Bij iedereen.

Verblijven in Muang La