Door de hoge ligging is het op het Boloven Plateau altijd prachtig groen en lekker koel

Vandaag maakt u een tocht door het Boloven Plateau, het grensgebied met Vietnam dat op zo'n 1200 meter hoogte ligt. U brengt hier een bezoek aan de spectaculaire watervallen van Tad Yuang & Tad Fane, die vanaf een hoogte van 120 meter de diepte in storten. De watervallen worden gevormd doordat de rivier Champy en Pak Koot zich hier met elkaar mengen.

Tijdens de rit brengt u een bezoek aan een van de vele koffieplantages. De teelt van koffie en ook thee is hier zeer goed mogelijk vanwege het uitstekende koele klimaat. Zo'n 20.000 families die hier leven houden zich met deze vorm van landbouw bezig. Met name de koffie wint steeds meer terrein vanwege zijn exceptionele kwaliteit.

Op de plantage kunt u zien hoe de koffiebonen verbouwd, geoogst en geroosterd worden. 

 

Op de terugweg naar Pakse bezoekt u de drie indrukwekkende watervallen van Tad Lo. Vanaf de brug heeft u al een prachtig uitzicht op de Tad Hang en de Tad Lo waterval een stukje verderop. De derde en tevens meest indrukwekkende waterval, de Tad Suong, vindt u zo'n tien kilometer verderop. Na het bezoek aan de watervallen rijdt u naar een lokaal restaurant voor de lunch.

Vanaf dit punt keert u terug naar uw accommodatie.