Met een houten 'slowboat' vaart u op rustig tempo door ongerept gebied van Noord Thailand naar Luang Prabang

Dag 1

Thailand en Laos zijn erg goed met elkaar te combineren. Bij een reis door het bergachtige noorden van Thailand, vaart u in een paar dagen over de machtige Mekong rivier naar Luang Prabang in het noorden van Laos. Dit is echt een bijzondere expeditie! Vanaf Chiang Khong in Thailand steekt u de rivier over richting Houeixay in Laos. Daar begint de reis aan boord van de 'slowboat'. Deze houten regionale klassieker is exclusief voor uw gezelschap gereserveerd. Zoals de naam het al zegt vaart de boot in een rustig tempo. Dat geeft u de tijd om de omgeving te bekijken. De boot is niet echt luxueus, maar wel ruim genoeg. Van november tot eind februari kan het hier in de ochtend fris zijn. Neem voor een reis rond deze tijd dus ook warme kleding mee. U vaart richting Pakbeng. Onderweg legt de boot af en toe aan om het landelijke leven in de bergdorpjes van dichtbij te bekijken. Nog voor zonsondergang legt de boot aan in Pakbeng. Hier verblijft u een nacht in het eenvoudige maar sfeervolle Pakbeng Lodge aan de oever van de Mekong. 

Dag 2

Na het ontbijt kunt u de markt van Pakbeng bezoeken. De kopers en verkopers zijn afkomstig uit de verre omtrek en zorgen voor levendige taferelen. Terug aan boord gaat de reis verder richting Luang Prabang. Na de lunch legt de boot aan bij Kamu Lodge. Hier brengt u de tweede nacht door. Deze ecolodge ligt in een avontuurlijke omgeving in het ongerepte en dunbevolkte noorden van Laos. De middag brengt u door bij de lodge. Het Kamu volk dat hier leeft vraagt u een handje te helpen bij de dagelijkse bezigheden. In ruil voor uw hulp bij het vissen en bewerken van de rijstplantage, krijgt u een spoedcursus boogschieten! In de omgeving zijn enerverende lange wandelingen te maken. De setting bij een waterval smeekt om een picknick. Na de wandeling komt een traditionele Kumo massage als geroepen. Rond zonsondergang serveert de chef met zorg een uitgebreid diner met typisch Laotiaanse gerechten. U overnacht in één van de twintig robuuste canvas safaritenten die geïmporteerd zijn uit Zuid-Afrika. De rieten overkapping beschermt de gasten tegen de elementen. De tent heeft een comfortabel bed en een aangebouwde stenen badkamer met toilet, wastafel en douche met warm water. En dan het slotakkoord: vanaf de veranda een geweldig uitzicht over de Mekong. Een plaatje! 

Dag 3

Voor de boot verder vaart krijgt u na het ontbijt de tijd om nog even te genieten van vaste grond onder de voeten. Tijdens de laatste etappe naar Luang Prabang legt de boot aan bij de grotten van Pak Ou. Het is een pittige wandeling, maar de moeite meer dan waard. Zeker doen dus! Hier staat in elke nis en spelonk een ander houten 'goudgekleurd' Boeddhabeeldje verstopt. Duizenden. Het ene beeldje is een paar centimeter groot, een ander bijna twee meter. Bij de ingang krijgt u een zaklamp mee om het eeuwenoude handwerk te bewonderen. Na deze stop is het nog dertig kilometer varen tot het eindpunt Luang Praban. De aankomsttijd ligt rond de lunch.