Hier ontmoet, ontspant, eet en slaapt u op een ouderwetse manier.

Binnenstappen in Lapland guesthouse is alsof u een stap terug in de tijd neemt. De meer dan 100 jaar oude blokhutten aan de Lainio-rivier zijn verplaatst van hun oorspronkelijke locaties naar waar ze nu staan en werden in hun oorspronkelijke staat hersteld. Nu dienen de huizen als de basis voor een perfecte ontsnapping uit het dagelijks leven. Hier ontmoet, ontspant, eet en slaapt u op een ouderwetse manier. Het guesthouse wordt gerund door het no nonsens koppel Johan & Eva. Twee hele lieve mensen. Johan zegt namelijk weinig nee als mensen bij hem om een baan vragen. En dat zorgt dan voor een bont gezelschap aan personeel. Om dit te ervaren, moet u eigenlijk zelf even een kijkje gaan nemen.

Talisman specialist Femke: 'Persoonlijk moest ik even wennen aan Johan toen hij ons in zijn leren broek en roze klompen kwam ophalen bij het station. Al halverwege de autorit realiseerde ik me dat deze flamboyante verschijning één van de mooiste onderdelen van Lapland Guesthouse is.'

Adembenemende natuur

Lapland Guesthouse is de ideale uitvalsbasis om het Zweedse noorden te ontdekken, met zijn vele rivieren, meren, wetlands en diepe, oude bossen. De natuur is adembenemend, aan de ene kant vlakke gebieden die hun ruige schoonheid voor mijlen en mijlen verspreiden, en aan de andere kant steil en woest met indrukwekkende bergen. In elk seizoen vindt u hier een scala aan activiteiten, van sneeuwmobiel rijden en hondensleeën tot vissen, wandelen, Nordic skiën en nog veel meer. 

De smaak van het noorden

Proef het seizoen uit de Torne River Vallei, terwijl u geniet van het prachtige uitzicht op de rivier de Lainio vanuit de eetkamer. Laat de frisse smaak van de zomer op uw tong smelten of laat de hartige aroma's van wild, wortelgroenten en warme bessen uw buik verwarmen in de winter. Eva, de eigenaresse van deze bijzondere lodge, steelt de show met haar eigen gemaakte gerechten. Ze gebruikt lokale ingrediënten en u ziet het beste dat de natuur te bieden heeft terug in haar menu's. Eva serveert met trots traditionele, geperfectioneerde gerechten die uniek zijn voor dit gebied.

Jacuzzi met een view!

De sauna van het Lapland Guesthouse is de ideale manier om te ontspannen en uw gedachten te laten gaan over allebijzondere belevingen die u die dag heeft meegemaakt. Bij iedere opgieting voelt u de stoom door de sauna rollen en de temperatuur stijgen. Om af te koelen neemt u een duik in de sneeuw of in de rivier. Er zijn veel manieren om van een sauna te genieten, maar altijd met hetzelfde resultaat: een comfortabel ontspannen lichaam en geest.
Lapland Guesthouse beschikt ook over een jacuzzi op het terras aan de rivier. Voor als u liever geniet van frisse lucht en warm water in plaats van de sauna. Wist u dat Femke en Mariëlle hier vanuit de jacuzzi urenlang van het Noorderlicht hebben genoten? Dat is pas een jacuzzi met een view!