Het Baa atol is uitgeroepen tot UNESCO biosfeer reservaat door de diversiteit in flora en fauna

Het is voor duikers een waar paradijs! Het Soneva Fushi resort ligt op 45 minuten vliegen van de Maledivische hoofdstad Male. Het eiland dat bij het Baa Atol hoort is 1400 meter lang en 400 meter breed. Zo ver verwijderd van de bewoonde wereld, zo onvoorstelbaar zorgeloos en rustig. Zodra u hier voet aan land zet, voelt u de stress uw lichaam verlaten. Dat is ook precies de bedoeling van een reis naar deze betoverende wereld. 'No News No Shoes' is een veel gebruikte uitdrukking hier. De ultieme plek om te ontspannen tussen alle denkbare luxe.

Duikparadijs

Vanaf het strand kunt u snorkelen bij het prachtige rif. De professionele duikschool verzorgt de trips naar de erkende duikspots in de omgeving. Soneva Fushi heeft zelfs een openluchtbioscoop aan het strand. Hier draait twee keer per week een film. En dat dan vanaf een ligstoel meemaken. Top. Elke dinsdagavond staat een cocktailparty voor alle gasten op een zandbank op het programma. De eilanden die tot het resort behoren liggen allemaal binnen 15 tot 20 minuten varen. U kunt hier een lunch laten verzorgen voor u en uw partner. Met verder niemand om u heen. Niemand! De boot is er toch! Veel meer watersport ook. Waterskien, zeilen met de catamaran, surfen, funtuben, kanoen en vissen natuurlijk. Het resort organiseert excursies, maar ook een dagje eilandhoppen, een dolfijnsafari en de romantische sunsetcruise. Voor de ultieme ontspanning kunt u voor diverse massages, wraps en therapieen terecht in de spa. En de duikers? De duikers ziet u niet overdag! Die hebben het te druk, want naast de harde harde en zachte koralen leven hier zeeschildpadden, ongevaarlijke walvishaaien en schitterende mantaroggen. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Crusoe Villa

De 65 kamers hebben stuk voor stuk een eigen stukje privéstrand met een paar ligbedden. Het verschil binnen de twintig kamertypes zit in de door de grootte, de aanwezigheid van een privézwembad en extra faciliteiten als een stoomcabine, massagetafel en fitnessruimte. Talisman beveelt van harte de Crusoe Villa met een extra etage aan. De slaapkamer op de etagevloer heeft een kingsize bed. De badkamer met bad en douche ligt voor een deel in de open lucht. Een villa met privézwembad verdient echt uw voorkeur.

No news no shoes

Soneva Fushi ontvangt zijn gasten in drie restaurants. In het hoofdrestaurant bent u welkom voor ontbijt, lunch en diner. Twee keer in de week kunt u het ontbijt à la carte bestellen, de andere dagen staat het buffet met fruitbar voor u klaar. Het diner is à la carte. Op een uitzondering na, alle dinsdagen proeft u naar hartenlust van het Aziatische buffet. No News No Shoes: u zit hier altijd met de tenen in het zand. Binnen en buiten. Wat een relaxte sfeer. Zeldzaam.

Tripadvisor over Soneva Fushi

Vergelijkbare accommodaties in Malediven