Dit moderne hotel, geopend in 2012, heeft een bevoorrechte ligging aan de haven van Sandakan. Er waait altijd een verkoelende zeebries.

Het moderne Four Points by Sheraton ligt aan Harbour Square. Voor het hotel ligt de promenade, met een schitterend uitzicht over de Sulu Zee. De luchthaven van Sandakan en een indoor winkelcentrum liggen op korte afstand van het hotel, alsmede diverse wildreservaten als het Sepilok rehabilitatiecentrum voor orang-oetans, het Labuk Bay opvangcentrum voor neusapen en de grotten van Gomantong.

De orang-oetans van Sepilok

Sandakan heeft meer te biedt meer dan verwacht. Tijdens een stadstour bekijkt u het erfgoed van de stad, waaronder de kleurrijke Chinese tempel en het paaldorp Kampung Buli Sim. Een bezoek aan het orang-oetan opvangreservaat van Sepilok, waar jonge orang-oetans worden klaargestoomd voor een leven in het wild, mag zeker niet ontbreken! Ook de andere wild- en natuurparken zijn de moeite waard om te bezoeken. Maar ook tijdens uw verblijf in het hotel zelf zal het u aan niets ontbreken. Er is een heerlijk zwembad met poolbar.

Zeezicht

Het hotel telt 299 ruime kamers en suites, die vrijwel allemaal uitzicht bieden op de haven en (gedeeltelijk) over zee.

Het strak vormgegeven The Eatery, dat uitzicht biedt op de haven en de Sulu Zee, is het all day dining restaurant van Four Points. Hier geniet u de hele dag door van de lekkerste ontbijtjes en uitstekende maaltijden die aan de ‘live cooking stations’ worden bereid. Tegenover The Lobby Lounge, een plek om samen te komen en te ontspannen, bevindt zich de Best Brew Pub, een gezellige in café-achtige stijl ontworpen bar waar u ’s werelds beste bieren kunt bestellen, bijvoorbeeld een Hoegaarden van de tap. Ook wordt hier wijn en sterkere drank geschonken. Het hotel heeft ook een deli, waar de geur van gebakken brood u al op de gang tegemoet komt. De deli serveert heerlijke zoete en hartige lekkernijen als panini’s, sandwiches, taartjes, ijs en ook koffie.

Tripadvisor over Four Points by Sheraton