Omgeven door groene jungle en met uitzicht op de Zuid Chinese zee is een verblijf hier vooral heel erg ontspannen

Op het piepkleine Tioman Eiland in Maleisië ligt het Japamala Resort. Ver genoeg van de drukte om te genieten van een ultieme retraite. De luxe boomhutten en chalets van het resort worden met elkaar verbonden door houten loopbruggen en bieden heel veel privacy. Omgeven door groene jungle en met uitzicht op de Zuid Chinese zee is een verblijf hier vooral heel erg ontspannen.

Een met de natuur

Er zijn hier zes chalets en zeven villa's. Bij het bouwen van deze dertien accommodaties is er met heel veel respect voor de natuur gewerkt. Er is niets weggehaald van de natuur, en daarom zijn de accommodaties met elkaar verbonden via kronkelende loopbruggen en trappetjes en ziet u voor sommige kamers enorme rotspartijen liggen, die op hun beurt weer voor privacy zorgen.

Wilt u optimale privacy dan kiest u voor de Seaview Sarang, met een plungepool, een jacuzzi in uw binnentuin en een afgeschermd zonnedek.

Restaurants

Het is vaak dat bij een resort van deze afmetingen er slechts één restaurant te vinden is. Dat is niet heel bevordelijk voor de afwisseling. Bij Japamala vindt u maar liefst drie verschillende restaurants; het Tamarind restaurant bevindt zich in een paviljoen waar altijd een zachte zeebries doorheen waait. Authentieke Thaise en Vietnamese gerechten worden hier geserveerd. Geniet van een salade of een viscurry. Het ontbijt wordt hier ook geserveerd, wat ons betreft de beste plek om uw dag te beginnen!

Het Mandi-Mandi restaurant ligt aan zee, met tafels die over de oceaan uitkijken. U kunt ook aan de altijd behulpzame crew vragen een tafeltje voor u klaar te maken op het strand voor een super-romantisch diner voor twee. En dan is er nog een derde restaurant; Il Tempo serveert klassieke Italiaanse gerechten...

Het ontbreekt u aan niets

Het is heerlijk zonnebaden bij het zwembad, maar u kunt ook voor een actievere dagbesteding kiezen en bijvoorbeeld met een kajak het water op gaan. Beloon uzelf aan het einde van de dag in ieder geval met een fijne spabehandeling. Hoe dan ook, u heeft het verdiend!

Tripadvisor over Japamala