Op no. 9 van de beste stranden ter wereld: het strand voor The Andaman!

The Andaman ligt op Langkawi aan de Datai Bay. Dit resort blinkt uit in haar service. Oprechte hartelijkheid. En geen verzoek is de crew hier teveel. Een verblijf hier is pure ontspanning, maar kan ook plezierig actief zijn.

Vertier voor jong en oud

Iedere ochtend en avond kunt u met en gids op pad het regenwoud in, maar u kunt ook met gids gaan snorkelen en alles te weten komen over de onderwaterwereld, en de moeite die The Andaman doet om het rif te beschermen. Vriendelijkheid, dat is toch wel het sleutelwoord hier. Vriendelijk voor alle gasten maar ook voor de natuur die dit resort omgeeft en het zo bijzonder maakt. The Andaman is gelegen tussen een 10 miljoen jaar oud regenwoud en de idyllische Datai baai met een 8.000 jaar oud koraalrif recht voor het strand. Uw activiteiten hier bestaan dus vooral uit het verkennen van het regenwoud en de onderwaterwereld.

Er is een programma ontwikkeld door The Andaman om het koraal te beschermen, en hier kunt u een handje aan meehelpen. Samen met een gids gaat u kopje onder om alles te leren over het leven op het rif, en iedere ochtend en avond zijn er wandelingen door het regenwoud. De tropische tuin met het enorme, schaduwrijke zwembad compleet met reuzenglijbaan maakt het hotel bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen. Er staat een speeltoestel op een schaduwrijk plekje en er is een kidsclub met airconditioning waar kinderen overdag onder toezicht van een Engelssprekende nanny kunnen spelen. Er is allerlei speelgoed, spelletjes, tekenspullen en playstation. Voor 's avonds kunt u een oppas regelen. In alle restaurants is een speciaal kindermenu, vol gerechten waar kinderen dol op zijn.

Golf in de tropen

Met een professionele gids maakt u een wandeltocht door de jungle. De gids wijst u op de bijzondere dingen die er in het tropisch regenwoud te zien zijn, van reuze spinnenwebben, medicinale bomen en struiken tot pootafdrukken van dieren! De keuze tussen het zwembad en de zee is iedere dag weer een moeilijke, evenals de lokatie voor uw drankje terwijl de zon onder gaat... Alles lijkt hier even magisch te zijn. Wilt u gaan golfen, geef dit dan even door aan de receptie. Zij brengen u graag naar de golfbaan, op 10 minuten van het resort gelegen. 

Exclusieve suites

Wilt u superdeluxe verblijven, dan is de keuze uit exclusieve suites enorm. De Executive Pool Suite biedt een 86 m2 hideaway vol luxe en privacy met deels uitzicht op de Andaman zee. Uw privézwembad in uw eigen tuin biedt een heerlijke verkoeling in de middag en een prachtig decor voor een privédiner in de avond.

Vier restaurants

The Andaman ligt op ongeveer 40 minuten afstand van het dichtstbijzijnde dorpje. Het is daarom enorm prettig dat er maar liefst vier uitstekende restaurants bij het resort te vinden zijn. Liefhebbers van vis of de Aziatische keuken komen hier absoluut aan hun trekken maar er zijn ook twee fijne internationale restaurants te vinden. Zoals het een luxe resort betaamd, kunt u hier 24 uur per dag genieten van de uitstekende keuken maar kunt u ook bij de crew aangeven dat u graag een privédiner wilt op het strand of in uw eigen suite.

Tripadvisor over The Andaman

Vergelijkbare accommodaties in Maleisië