Puur natuur gecombineerd met een bijzondere exclusiviteit

Verblijven in een regenwoud van meer dan 10 miljoen jaar oud…. Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze dat gedaan hebben? The Datai Langkawi gaat op in een groene jungle en ligt aan één van de top tien stranden in de wereld, volgens National Geographic. Puur natuur gecombineerd met een bijzondere exclusiviteit; dat is wat u te wachten staat tijdens uw verblijf in het volledig gerenoveerde The Datai. 

De renovatie

Het legendarische resort The Datai Langkawi, in Maleisië, onderging een facelift van 60 miljoen dollar en opende half 2018 opnieuw haar deuren. Didier Lefort ontwierp samen met de Australische architect Kerry Hill The Datai in 1993 en was opnieuw leidend in de renovatie van deze legende. Nieuwe interieurs voor alle kamers, suites en villa’s maar ook de publieke ruimtes zoals de restaurants, de spa en de zwembaden zijn gemoderniseerd. Dit alles zonder afbreuk te doen aan de connectie met de overweldigende natuur. ‘Het resort heeft een nog sterkere band met de jungle waarin het is gelegen, het Datai DNA is nog steeds overal voelbaar’, aldus general manager Arnaud Girodon.

Het nieuwe Datai Estate, met vijf slaapkamers, is een van de grootste villa’s in Azië en komt met een 24/7 butlerservice en eigen chef. Voor de natuurliefhebbers is het Nature Centre een geweldige toevoeging. Een team van biologen runt dit centrum en stelt u in staat om meer over het leven in de jungle en onder water te weten te komen. 

Verwachtingen overtreffen

Gelegen op een heuvel aan een privé baai van de Andaman zee ligt een knap resort. Alles is hier even mooi, ’s avonds nog meer dan overdag. Dan is de hele omgeving van het resort tot aan het strand toe sprookjesachtig verlicht. Het schept een verwachting, die op ieder moment van de dag wordt waargemaakt; hier doet het personeel er alles aan om uw verwachtingen te overtreffen. 

Actie en ontspanning

De wildernis om u heen vraagt erom ontdekt te worden en dat kan goed met een bezoek aan het Nature Centre maar ook per mountainbike of met een snorkel – of duikexpeditie. Er zijn squash- en tennisbanen, drie zwembaden (eentje voor volwassenen, eentje voor kinderen en eentje voor families) en een geweldige spa. Slaat u graag een balletje dan is er de golfbaan ontworpen door Ernie Els ‘The Els Club Teluk Datai’, lopend door regenwoud tot aan de turquoise wateren van de oceaan.

Al die activiteiten en ontdekkingen maken hongerig dus gelukkig zijn er vier restaurants én twee bars. Of u nu een typisch Maleisisch gerecht wilt, Thais eten of gewoon een pizza met een ijskoud biertje… De verveling zal hier nooit toeslaan.

Strand of Jungle?

Alle 121 kamers, suites en villa’s van The Datai hebben een spectaculaire ligging en geweldig uitzicht, daar hoeft u niet bang voor te zijn. Verhoogd en verstopt tussen de boomtoppen, in het hart van het regenwoud of direct aan het strand gelegen; de keuze is aan u.

De Canopy kamers zijn gelegen tussen de boomtoppen. Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en zachte tinten gecombineerd met moderne Maleisische accenten. Vanaf het comfortabele balkon voelt u zich een met de weelderige, oeroude jungle. Een perfect verblijf wanneer u dichtbij het zwembad, restaurant en lounge wilt verblijven.

The Rainforest Collection villa’s liggen verstopt in het weelderige regenwoud en worden door kronkelige wegen verbonden met de rest van het resort. Er zijn villa’s met en zonder zwembad.

De Beach Collection villa’s liggen op het witte strand van Datai Bay met het eeuwenoude regenwoud als décor. Omgeven door tuinen waardoor u maximale privacy geniet. Deze villa’s komen met een butlerservice en directe toegang tot het strand. U heeft de keuze uit villa’s met één of twee slaapkamers.

Tripadvisor over The Datai

Vergelijkbare accommodaties in Maleisië