Onder leiding van top hotelier Jamie Case won de Datai veel prijzen

Het spraakmakende tophotel The Datai ligt op een heuvel aan de rand van het tropisch regenwoud en aan een privébaai aan de Andaman Zee. Een perfecte combinatie van een junglesetting met een adembenemend strand. Het privéstrand, de open stijl Lobby Lounge, de sublieme restaurants, de persoonlijke service en de stijlvolle kamers. Alles is hier even mooi. En ’s avonds is de omgeving van het resort tot aan het strand toe sprookjesachtig verlicht.

The Els Club

The Datai biedt u een breed scala aan sportfaciliteiten; squash- en tennisbanen, twee zwembaden (waarvan één 'adult only'), snorkel- en duikmogelijkheden, gratis mountainbikes en een healthclub, waar u een ontspannende massage kunt ondergaan. Als u graag golft, kunt u terecht op de golfbaan 'The Els Club Teluk Datai'. Els Club Teluk Datai, de golfbaan ontworpen door Ernie Els, is een van 's werelds meest unieke en fascinerende golfprojecten. Door de 18 holes tellende golfbaan kronkelt de weg trapsgewijs naar beneden door het miljoen jaar oude regenwoud naar de turquoise wateren van de Andaman Zee.

Klassiek en exclusief

De visie van het project is het behouden en versterken van de natuurlijke omgeving en tevens het creëren van een unieke, luxe en educatieve eco-golf ervaring. Alles straalt rust uit. De exclusieve kamers, suites en villa’s hebben een klassieke inrichting met gebruik van neutrale aardetinten en moderne Maleise accenten. Vanaf de comfortabele sofa op uw balkon voelt u zich een met de weelderige oeroude jungle. De vogels en apen komen vanzelf naar u toe.

Keus genoeg

Voor 'mouthwatering delicacies' kunt u onder andere terecht bij het Thais openluchtrestaurant The Pavillion en The Dining Room voor Maleise en westerse specialiteiten. Al fresco dineren kan in de aan het strand gelegen Beach Club, waar de heerlijkste gerechten worden geserveerd en last but not least is er The Gulai House. Een met olielampjes verlicht paadje leidt door de dichte jungle naar dit smaakvol ingerichte restaurant. Er is voornamelijk gebruik gemaakt van robuuste, natuurlijke materialen. U kunt kiezen uit Indische en Maleise gerechten.

Voor liefhebbers van koken, en dan met name de Aziatische Keuken is het ook mogelijk om hier een kookcursus te volgen! Thaise-, Maleise- en internationale gerechten worden geserveerd in de drie sublieme restaurants van het resort. Van een al fresco diner in de Beach Club tot Maleise delicatessen in The Gulai House middenin de jungle. In de open stijl Lobby Lounge drinkt u stijlvolle cocktails. Voor echte kookfanaten is een bijzondere kookcursus een aanrader.

Tripadvisor over The Datai

Vergelijkbare accommodaties in Maleisië