Tijdens een verblijf in dit boetiek hotel ervaart u de rijke multiculturele traditie van Malakka

Het mooie en karakteristieke Majestic Malacca Hotel ligt vlakbij het historische centrum van Malakka aan de Malakka rivier. Het is de ideale verblijfplaats om de geschiedenis van Malakka te ontdekken. De Mansion, oorspronkelijk een privé-woning die dateert uit de jaren '20 van de vorige eeuw, vormt het nostalgische hart van het hotel. Er is ook een nieuw deel aangebouwd dat de historische architectuur gelukkig niet verloochend. Door het gehele hotel is de inrichting klassiek: Portugese porseleinen tegelvloeren, teakhouten meubelen, zijden kussens en echte kunst.

VOC verleden

Trek u zich in de Library even terug in de comfortabele lederen fauteuils en lees hier een boek uit de uitgebreide collectie literatuur. Ook al is het buitenzwembad niet al te groot, hier bestaat de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen. De Spa Village Malacca in de nieuwe vleugel van het hotel heeft haar behandelingen gebaseerd op een unieke combinatie van Maleisische en Chinese invloeden, de Peranakan-cultuur, en is de enige spa in de wereld die dergelijke behandelingen aanbiedt. Een enerverende stadstour in een riksja doen, is bijna onvermijdelijk. Of u verkent de historische hoogtepunten te voet en maakt daarna een mooie riviercruise. In het museum het Stadthuys maakt u uitgebreid kennis met het VOC verleden van deze drukke stad. Na een heerlijke dag is er niets fijner dan uzelf te verwennen met een unieke massage in de Spa Village Malacca. Aan de rand van het zwembad verheugt u zich alvast op een exclusief diner in The Mansion.

Klassiek, modern en luxueus

The Majestic telt in totaal 52 deluxe kamers en 2 suites die alle over de rivier uitkijken. Het interieur van de kamers is een elegante en geslaagde combinatie van klassiek, modern en luxueus. De marmeren badkamer met bad en aparte rainshower douche wordt met houten schuifdeuren van de rest van de kamer gescheiden. In de kamer heeft u beschikking over veel hedendaags comfort zoals een minibar, tv en internetaansluiting.

Voor het ontbijt en het diner kunt u terecht in The Mansion waar u uitkijkt over de Melaka Rivier. De kruidige Nyonya-specialiteiten, een culinaire fusie van Maleis met Chinees, staan hier op de kaart samen met Europese gerechten gebaseerd op de koloniale periode. In The Lounge at The Mansion kunt u terecht voor een snack of een afternoon tea en in The Bar kunt u in koloniale sferen een drankje gebruiken.

Tripadvisor over The Majestic Hotel Malacca