Door: Kees
We hebben een heerlijke vakantie gehad, uitstekend door jullie georganiseerd!

Beste Evelyn,

We hebben een heerlijke vakantie gehad. Zaterdag werden we opgehaald op KLIA door Ravi, onze gids voor de eerste paar dagen. Ravi is echt een gids die je overal zou willen hebben. Hij spreekt goed Engels, heeft humor en begrijpt precies waar het om draait. In overleg past hij de programma’s zo aan dat je echt het maximale eruit kan halen. Na de transfer van Melakka naar Kuala Lumpur hebben we bijvoorbeeld direct de ‘forgotten trails’ gedaan (en niet de volgende dag), waarbij hij in plaats van door saaie stukken te lopen gewoon het busje pakt zodat je meer tijd hebt voor de leuke dingen.

De dag daarna hebben we een extra tour gedaan met het voeren van de ‘eagles’ en de fire flies. Hierbij ging Ravi eerst, buiten het programma om, naar de aapjes bij de vuurtoren. Bij de transfer van Kuala Lumpur naar Pangkor hebben we ook nog een bezoek gebracht aan de Batu Caves. Echt top.

Tiger Rock was zeker de moeite waard, maar twee dagen daar is wel genoeg. In de Cameron Highlands hebben we de ‘jungle trail 1’ gedaan, wat zeker de moeite waard is. Prima te doen voor (redelijk) fitte ouders met niet al te kleine kinderen. Dit hebben we gecombineerd met een bezoek aan de BOH theeplantage.

Na Cameron Highlands hadden we helaas een hele lange transfer door chaos op de weg. Een aantal dagen voor het einde van de ramadan is heel Maleisië aan het shoppen en gaat iedereen op pad om op tijd bij de familie te zijn. Een eerder tijdstip voor de transfer had ik zelf met de lokale agent moeten regelen. Uiteindelijk hebben we hierdoor iets minder van Penang gezien dan de bedoeling was.

Het E&O is overigens een prima hotel, maar we hebben ons verbaasd over het onvriendelijke personeel, terwijl iedereen in Maleisië juist bijzonder vriendelijk is. Ook het ontbijt daar is absolute chaos, wat dat betreft zou je ontbijt in de Planter’s Lounge kunnen aanbevelen.

De fietstocht in Georgetown kan je voor Nederlanders uit het programma schrappen. We hebben nog geen kilometer gefietst en de meeste tijd werd in beslag genomen door een zeer saaie tour van de Blue Mansion.

Na Penang stond Langkawi op het programma. The Datai is echt bijzonder, maar ik zou wel altijd een villa aanbevelen. Met een gewone kamer mis je toch een deel van de echte beleving van The Datai. Het enige minpunt van de Datai is de exorbitante prijzen in de restaurants, waarbij duidelijk misbruik wordt gemaakt van de afgelegen locatie. Wij hebben direct (zoals gebruikelijk) ons eigen plan getrokken en vier scooters gehuurd, waarmee we de volgende dagen heel Langkawi zijn doorgescheurd. De meeste avonden hebben we gegeten in de buurt van de Danna en een keer bij Pia’s the Padi. Mede vanwege de bijzondere locatie zeker aan te bevelen.

Al met al een heerlijke vakantie. Uitstekend door jullie georganiseerd, waarvoor mijn dank.

Met vriendelijke groet,

Kees