Maak kennis met de trots van Borneo: de orang-oetang

Een verblijf in de Borneo Nature Lodge in Sabah's natuurreservaat de Sukau, is een bijzondere ervaring. Met een bootje arriveert u bij deze eenvoudige lodge aan de machtige Kinabatangan rivier middenin de adembenemende natuur. U bent omgeven door de meest bijzondere dieren als neusapen, langstaart makaken, olifanten, krokodillen, hagedissen, otters, ijsvogels en neushoornvogels.

Dag 1: Vanaf de houten steiger loopt u over het vlonderpad naar het hoofdgebouw van de Borneo Nature Lodge. Uw chalet is voor junglebegrippen prima en beschikt over airconditioning, een fan, eenvoudige badkamer en een overdekte veranda. In het restaurant worden ontbijt, lunch en diner met veel aandacht verzorgd. Voor zonsondergang maakt u een mooie riviercruise en u ervaart hoe de jungle weer tot leven komt. Heeft u ooit een slapende ijsvogel gezien? Na een voortreffelijk dinerbuffet gaat u er weer op uit met een kleine privé boot. In het donker spot u het wild aan de rivieroevers van heel dichtbij. 

Dag 2: Zonsopkomst in de jungle is het mooiste moment van de dag. In de bomen ziet u apen op zoek naar voedsel en vogels die hun vleugels uitslaan in het betoverende ochtendlicht. U maakt een prive boottocht naar de twee nabijgelegen Oxbow meren met de prachtige waterhyacinten. Op het water en tijdens een wandeling in de ongerepte natuur ontdekt u het leefgebied van otters, krokodillen, orang-oetans, olifanten, beren en vele vogelsoorten. Na een uitgebreide lunch bij de lodge gaat u in de namiddag weer op pad met uw boot. In het prachtige licht maakt u de mooiste foto's van neusapen die van tak naar tak springen en soms met een enorme plons in de rivier belanden. Dit zijn de enige apen die voor hun plezier gaan zwemmen. Tijdens het diner geniet u na van een onvergetelijke dag in de onbeschrijfelijk mooie natuur. Voor u in slaap valt met op de achtergrond de geluiden van de jungle kunt u met uw privé gids nog een mooie avondwandeling maken.

Dag 3: Rise & shine. Na het heerlijk ontbijt vertrekt u uit Sukau met een rugzak vol dierbare herinneringen.