Een aards paradijs in the middle of nowhere

Deze Marokkaanse verrassing ligt in een verlaten landschap nabij de kustplaats Essaouira. De laatste kilometers naar deze riad gaan over een onverharde weg waar asfalt plaatsmaakt voor een stoffig weggetje dat tussen de olijfbomen en eucalyptussen slingert. Aan het einde van de weg, in het berberdorpje Ghazoua, doemen de roodstenen wanden van het bijzondere Baoussala op. Als u door de poort naar binnen gaat, betreedt u het aardse paradijsje dat Dominique Choupin hier gerealiseerd heeft. 

Rust en actief

Baoussala wordt gerund door Leah en Dominique en zij zorgen ervoor dat u tijdens uw verblijf niets tekort komt en overladen u met tips voor uitjes in de omgeving. Het strand van Essaouira ligt op ongeveer 10 minuten ten noorden van Baoussala en het ligt ongeveer even ver van het rustige 'hippie strand' van Sidi Kaouiki. In de riad zelf is het ook heerlijk toeven. Het zwembad is prachtig en verspreid over het terrein vindt u een groot aantal zitjes in steeds weer andere settings. Privacy gegarandeerd en overal de keus tussen zon en schaduw. Er is zelfs een buitenbioscoop, waar u 's avonds van een privévoorstelling kunt genieten onder het genot van een glas wijn. 

Kleinschalig

Er zijn maar zes fraai ingerichte en buitengewoon goed onderhouden kamers. Hier vindt u geen grote luxe, maar veel hotels die 10 keer zo groot zijn, zullen jaloers zijn op de overvloed aan ruimte en privacy die Baoussala aan haar gasten biedt. Vier kamers zijn rondom de binnenplaats gelegen. De vijfde kamer ligt in de tuin, vlakbij het zwembad en ook de traditionele cottage, geschikt voor twee tot vijf personen, ligt hier dichtbij. Elke kamer heeft zijn eigen naam die ook meteen het thema aangeeft. Zo is de inrichting van de Sahara Suite geïnspireerd door het Afrikaanse continent, heeft de Red Room een hele romantische sfeer en treft u in de Hammam Room een kleurrijk gedecoreerd plafond zoals u deze ook in de traditionele Marokkaanse hammams ziet. 

Welkom thuis!

Een verblijf in Baoussala voelt als thuis. De dag begint goed met een huisgemaakt ontbijt dat op de door u gewenste tijd wordt geserveerd. Het diner is 'table d'hote', een elke avond wisselend menu met gerechten van verrassend hoge kwaliteit. Geen wonder, want in de keuken is men de hele dag druk bezig met de voorbereidingen. 

Tripadvisor over Baoussala