Een ontspannen 'dar' omgeven door de bergen van de Hoge Atlas in het noorden en het oosten, en de Anti Atlas in het zuiden

Dar al Hossoun wordt omgeven door olijfgaarden en ligt op slechts een paar honderd meter van de eeuwenoude stadsmuren van Taroudant. De buurvrouw is de wereldberoemde Farah Diba, de weduwe van de laatste sjah van Perzië. De sfeer is gemoedelijk en Olivier, de Frans- en Engelssprekende eigenaar, zal zorgen dat het u aan niets ontbreekt vertelt u graag over hoe dit bijzondere project tot stand is gekomen. 

Traditioneel én eigentijds

Dankzij het gebruik van natuurlijke materialen en de toepassing van eeuwenoude bouwtechnieken is Dar al Hossoun een architectonisch kleinood, zowel traditioneel als eigentijds. Lokale aannemers en ambachtslieden zijn verantwoordelijk voor de bouw. De prachtig moderne tuin, die ontworpen is door de landschapsarchitecten Eric Ossart en Arnaud Mauriëres, trekt bezoekers uit de hele wereld die speciaal hiervoor de reis naar Marokko maken. Geen wonder, want er zijn hier meer dan 900 soorten planten en bloemen te vinden. 

Toevluchtsoord

Dar al Hossoun is een heerlijk toevluchtsoord voor rust en ontspanning. Een verkoelende duik in het 29 meter lange zwembad, een uitgebreide hammam behandeling, een wandeling door de tuin of lezen in een van de knusse nisjes met een kopje muntthee. U zou bijna vergeten dat er buiten de muren van de dar ook nog een wereld is om te ontdekken. Zo kunt u in de omgeving een oase bezoeken en daar lunchen, een rondje golf spelen of te paard de omgeving verkennen. Uiteraard kan een rondleiding door Taroudant ook aan uw activiteitenlijstje worden toegevoegd. 

Iedere kamer is uniek

De tien kamers en suites van Dar al Hossoun hebben allemaal een sprekende kleurrijke inrichting met een thema. De Hamam en Roses kamers vinden wij erg geschikt voor romantische koppels. Deze kamers bieden uitzicht op de tuin en volop privacy. De suites bieden genoeg ruimte voor drie of vier personen. Voor een gezin of samen reizende koppels is de Atlas Suite, met dakterras dat uitzicht biedt op de Atlas, volgens ons de perfecte keuze. Maar ook de tweekamer Oued Souss Suite, grenzend aan het zwembad, geniet sterk onze voorkeur. 

Ervaar de Marokkaanse keuken

Eten vormt hier echt een onderdeel van de dag. Een lunch kan gerust uit drie gangen bestaan. De keuken serveert veelal Marokkaanse klassiekers met hier en daar een Frans accent. Verse salades, tajines, couscous, visgerechten, gegrild vlees zijn een vast onderdeel van de menukaart. Ook biedt het restaurant vegetarische en zout- en glutenvrije opties. 

Tripadvisor over Dar al Hossoun