Het kleinschalige Dar Najmat biedt pure ontspanning aan het ongerepte Plage du Marabout in Mirleft

Dar Najmat ligt tegen een rotsige heuvel aan het Plage du Marabout, een ongerept strand dat in Marokko enige faam geniet doordat het vroeger de grens tussen de Franse en Spaanse kolonies vormde. Vandaag de dag bieden het strand en de ruisende golven van de zee een beeldschone plek waar u gemakkelijk tot rust komt, een gevoel dat nog eens versterkt wordt door de gastvrijheid van het hotel. De naam die aan het zandkleurige huis gegeven is, betekent in het Arabisch 'het huis van de sterren'. Wanneer u op een zwoele avond de heldere diepblauwe hemel in u opneemt, zult u begrijpen waarom!

Surfen en wellness

Als u naast ontspanning ook wat vertier zoekt, dan is er in de omgeving van Dar Najmat genoeg te ondernemen. De schuimende golven vormen een paradijs voor surfliefhebbers, maar u kunt er ook op het land op uittrekken: paardrijden, quad biken, wandelen en paragliden behoren tot de mogelijkheden. In de lokale schoonheidssalon kunt u heerlijke hammam arrangementen boeken of een ontspannende massage met Marokkaanse arganolie. In Dar Najmat zelf kunt u heerlijk relaxen bij het zwembad, met uitzicht op zee, of een partijtje jeu de boules spelen.

Tip: het is ook erg leuk om een strandwandeling te maken over het strand van Legzira, op 20 minuten rijden van het hotel. Dit strand heeft prachtige natuurlijke bruggen en bogen, heel fotogeniek! Vraag bij het hotel naar het juiste tijdstip, de wandeling kan alleen bij laag water worden gemaakt en bij vloed komt het water snel op waardoor u snel ingesloten raakt en door het water moet terugwaden.

Typisch Marokkaans

Dar Najmat herbergt slechts vier kamers, die alle op de begane grond zijn gelegen. Ze zijn stuk voor stuk in een elegante, subtiele Marokkaanse stijl ingericht. Drie kamers bieden uitzicht op de oceaan, de vierde en tevens grootste kamer heeft uitzicht op de heuvel. Naast de vier individuele kamers is er ook nog de 'annexe', een gebouw op slechts een paar meters van Dar Najmat. Hierin bevinden zich twee extra kamers, die samen kunnen worden omgetoverd tot een tweekamer appartement, wat ideaal is wanneer u met kinderen reist.

Walhalla voor de zintuigen

De eerste verdieping van het pand is geweid aan de keuken. In de sfeervolle bar zijn dagelijks heerlijke aperitiefjes te verkrijgen. Lunch en diner worden in het restaurant of al fresco op het terras geserveerd. De gepassioneerde Chef-kok Brahim bereidt de heerlijkste vis uit Oualidia, tajines, couscous en andere Marokkaanse specialiteiten met lokaal gewonnen seizoensgebonden en veelal biologische producten. Geniet! 

Tripadvisor over Dar Najmat