Een oase van rust

Op de rand van de olijfboomgaarden en de eeuwenoude medina ligt de riad Dar Roumana. Het heeft slechts 5 ruime suites. De riad beschikt zelfs over een eigen restaurant. Zodra u de hal betreedt wordt u verrast door een oase van rust en een prachtig decor van Marokkaanse wandtegels. Vanaf het dakterras heeft u een schitterend uitzicht over de stad.

De historie

Het werd gebouwd door de Arfaouis, een familie van olijfoliehandelaren, aan het eind van de 19e eeuw. Het was de thuisbasis van verschillende generaties en zelfs hun vee - in feite was de binnenplaats niet betegeld tot het huwelijk van de oudste dochter in 1923, daarvoor waren er ezels en kippen. Het pand stond bekend als Dar Arfaoui tot we in 2002 met restauratie begonnen. "Dar Roumana" betekent "huis van de granaatappel", een eerbetoon aan de grote granaatappelbomen die ooit tientallen jaren geleden de steegjes omzoomden en de buurt zijn naam gaf: Zkak Roumane. Een paar van deze bomen kunnen nog steeds worden gezien draperen over de muren van het naburige pand.

Toen eigenaresse Jen met renovaties begon, waren er minder dan 20 riads de medina en weinig vakmensen die in staat zijn om een grote restauratie uit te voeren. Jen ondernam veel van de restauratie van de prachtig gebeeldhouwde cederdeuren zelf. Ze was een van de jongste ondernemers en de eerste Amerikaan die een pension in de medina van Fez opende, een verhaal dat de interesse opwekte van CNN, die Dar Roumana in oktober 2004 in hun serie 'Design 360' plaatste.

Vakmanschap

De kamers herbergen het vakmanschap van generaties Fassi-ambachtslieden met hier en daar een paar met een paar moderne accenten, die discreet zijn toegevoegd. Alle suites zijn voorzien van beddengoed van 100% katoen en donzen dekbedden (hypo-allergeen op aanvraag beschikbaar), airconditioning (behalve Roumana suite), persoonlijke kluis en een eigen badkamer - compleet met dikke donzige handdoeken en katoenen badjassen, haardroger en luxe organische toiletartikelen. Geen tv's of telefoons te vinden, dat is niet nodig –de WiFi houdt u, als u dat wilt, verbonden met de buitenwereld.

De keuken

Chef-kok Younes Idrissi kookt met lokale producten die de seizoenen van de medina van Fes weerspiegelen. Behandeld met de finesse van een Parijse bistro, is het een Frans-Marokkaanse fusion met gerechten als geroosterde pompoensalade met tahini, yoghurt en verse chili, gestoofd konijn met mosterdsaus of een sublieme donkere bittere chocoladetaart. De fusie van deze twee geweldige keukens heeft aanbevelingen gekregen van de New York Times en Conde Nast Traveler. Er staat altijd een vegetarische optie op de menukaart.

Tripadvisor over Dar Roumana

Vergelijkbare accommodaties in Marokko