Een luxe boetiekhotel in de Andalusische wijk van de medina van Fez

Fez is zo’n stad waar je naar terugkeert omdat hij altijd hetzelfde is. Je krijgt telkens weer waar je voor kwam: een pittoreske Medina met steegjes en gangetjes waarin, hoe dieper je er in doordringt, hoe verder je terug gaat in de tijd. Een onveranderlijke wereld zonder concept stores en hippe restaurants maar een architectuur die blijft en een medinaleven dat altijd al zo geweest is: kleurrijk, rumoerig en om elke hoek een ander ambacht. Geen museum van bevroren tijd maar een wereld die niet aan de vooruitgang wil.

Luxe boetiekhotel

In de top 5 van de beste Riads van Fez staat Karawan Riad. Het is een luxe boetiekhotel in de Andalusische wijk van de medina van Fez. De uitvalsbasis voor het verkennen van deze middeleeuwse omgeving. De Franse eigenaren hebben de riad uit de 17e eeuw zorgvuldig omgetoverd in een ​​oase van rust en het is een toonbeeld van verfijning in het hart van de bruisende medina. 

Uniek ingerichte suites

Medeoprichter Valérie Mayorov: “We dachten dat de verbouwing in twee, drie jaar wel gepiept zou zijn”. Met veel geduld zijn ze doorgegaan. Het kostte enkele jaren meer en ze hebben er een hamam, een restaurant en een tea-room aan toegevoegd.

De 7 suites zijn alle uniek ingericht met antiek en een collectie objecten die de oprichters tijdens hun reizen over de hele wereld verzameld hebben. De hamam en de spa zijn in Ottomaanse stijl met gewelfde plafonds en vloerverwarming, muren en banken. Vanaf het dakterras heeft u een schitterend uitzicht over de oude stad en ver gelegen heuvels.

Vergelijkbare accommodaties in Marokko