Hier vindt u de zeldzame combinatie van hoogstpersoonlijke service met ultieme kwaliteit. Een echte Talisman aanrader.

Place Moukef is een van de minder bekende toegangspoorten tot de medina van Marrakech. In de oogverblindende en overweldigende drukte is het alsof u elk moment Indiana Jones tegen kunt komen die orde in de chaos komt scheppen. Maar u hoeft zich niet geïntimideerd te voelen. U en uw bagage worden door een medewerker van de riad opgehaald en door een wirwar van drukke steegjes wordt u naar Riad Farnatchi geleid.

Andere wereld

Als u de riad binnentreedt, komt u in een andere wereld terecht. Er heerst hier een weldadige rust. Riad Farnatchi wordt gerund door James Wix, afkomstig uit een hoteliersfamilie en met een achtergrond bij de Four Seasons hotels. James kent alles en iedereen die er toe doet in de medina en is een onuitputtelijke bron van informatie en voortreffelijke restauranttips.

Traditionele Hammam

Vanuit de riad bent u zo in de drukke straatjes van de medina, waar u op elke hoek van de straat uw ogen uitkijkt. Uiteraard kunt u vanuit de riad ook tal van dagtrips in de omgeving doen, waaronder quad biking. Na een actieve dag is het steeds weer heerlijk om terug te keren in de rust van de riad. Voor de ultieme ontspanning brengt u een bezoek aan de traditionele hammam, prachtig ingericht met marmeren tegels en talloze flonkerende lichtjes. Er is ook een klein zwembad.

Een suite met charme

De riad telt negen prachtige suites. Zodra u de deur van uw suite openduwt komt u in uw eigen Marokkaanse paleisje, compleet met kleurige tapijten en kussens, rijk gedecoreerde tegeltjes, glimmende details en charmante nisjes. Elke suite is anders ingericht en herbergt een eigen geheim. Zo heeft de ene suite een romantische binnenplaats met een fonteintje, en zijn andere suites voorzien van een prachtig balkon of een zonneterras.

Een diner op maat

De ochtenden brengt u hier op sprookjesachtige wijze door. Terwijl de zon langzaam opkomt en over de daken van de medina schijnt, wordt voor u op het sfeervolle dakterras een heerlijk ontbijt bereid. Lunch en diner worden hier niet standaard geserveerd, maar als u toch een keer in de riad zelf wilt eten, ligt er op uw kamer een uitgebreide menukaart. Nadat u uw wensen heeft doorgegeven wordt er in een romantisch nisje een tafel voor u gedekt, waar de maaltijd geserveerd wordt op het door u gewenste tijdstip.

Tripadvisor over Riad Farnatchi

Vergelijkbare accommodaties in Marokko