Dineren op het dakterras met uitzicht op de oceaan…

Britse ontwerper Helen Howat is gepassioneerd liefhebber van Arabisch design en Marokkaanse architectuur en liet haar creativiteit helemaal los op haar eigen Riad, afkomstig uit de 18e eeuw. Dit gebouw was voorheen een Joods koopmanshuis, daarna een consulaat. Het koste haar meer dan vijf jaar om het gebouw om te toveren tot één van de meest kleurrijke en markante riads van Marokko. 

Oog voor detail

Op de begane grond valt uw blik direct op de muurdecoratie, bestaande uit 54 wandpanelen hangende naast middeleeuws modern meubilair. Loopt u de trap op, iedere trede heeft een andere kleur, dan betreedt u de blauwe verdiepingen. Een hammam en elf individueel ingerichte kamers (geïnspireerd op de Marokkaanse steden) zijn hier te vinden. Op de bovenste verdieping bevindt zich het prachtige dakterras mét uitzicht op de oceaan. 

De suites zijn van alle gemakken voorzien

Mocht u in de veronderstelling verkeren dat een verblijf in zo’n artistiek meesterwerk toch niet comfortabel kan zijn, dan heeft u het verkeerd. De suites zijn extreem comfortabel en van alle gemakken voorzien. Het eten is fenomenaal en de service is uiterst persoonlijk.

Er valt genoeg te beleven

Salut Maroc is gesitueerd in de medina van Essaouira (die overigens op de Unesco lijst van Werelderfgoederen staat), een super locatie. De behulpzame crew geeft u graag tips en leidt u zonder moeite door de wirwar van straatjes. Bezoek de souks; vlakbij riad Salut Maroc vindt u een houtbewerker, een bezoekje meer dan waard! Ook de zee is op steenworp afstand en het is een levendig gebeuren wanneer de vissers terugkomen met hun vangst van die dag! 

Tripadvisor over Salut Maroc