Door: Mevrouw Tuinebreijer
Riad is mooi ingericht met veel oog voor detail - prachtige sfeer.

Hallo Annelies,

Allereerst heel erg bedankt voor de leuke thuiskomst. Leuk zeg, dat kookboek!!

Hieronder al even een beknopte, puntsgewijze evaluatie:

Om te beginnen: we hebben het enorm naar onze zin gehad.

Marrakech - Riad Camilia
Wat een prachtig Riad! Mooi ingericht met veel oog voor detail - prachtige sfeer. We hadden een geweldige kamer en er wordt heerlijk gekookt. Maar dat alles zou niet zo soepel reilen en zeilen als er niet de Manager Nicolai zou zijn. Nicolai lijkt er altijd te zijn en zorgt er voor dat zijn gasten een zeer welkom en persoonlijk gevoel van gastvrijheid ervaren. Camilia mag wel heel erg blij zijn met zo’n manager!

Excursie in de Medina
Helemaal goed. Fijne gids die van alles en nog wat laat zien. Ook bij mensen thuis op bezoek geweest. Is goed om een reëler beeld te krijgen van het leven van een doorsnee gezin in de Medina.

Excursie: wandeling in Atlasgebergte
Mooie wandeling. Heel erg goed te doen. Door prachtige, rustige berberdorpen. Goed voor je zelfreflectie om te zien hoe lang kinderen daar naar school moeten lopen (en terug), blij zijn, zingen, spelen en muziek maken. Het leven is wel zeker een stuk eenvoudiger dan hier, maar het is maar de vraag of ze minder gelukkig zijn...

Essouira - Heure Bleu
Heure Bleu is eveneens een prachtig hotel. Iedereen is duidelijk goed opgeleid om het de gasten naar de zin te maken. Het is groter dan Camilia, dus dat was even wennen. 

We hebben er voor het diner niet gegeten. Vonden we er niet zo heel bijzonder uit zien. Wel een keer geluncht op het dakterras. De prijzen voor lunch en een glas wijn liggen erg hoog. Het lijkt enigszins buiten proportie als je het vergelijkt met andere gelegenheden waar je ook heel goed kunt eten. Essouira is een leuke stad - de Medina heel wat overzichtelijker dan die van Marrakech. Hier hebben we drie dagen lange strandwandelingen gemaakt. Heerlijk! ‘s Avonds in de Medina gegeten, daar vind je mooie en goede restaurants.

Marrakech - Riad Farnatchi
Wederom een mooie en kleine Riad. De ontvangst was een beetje rommelig, jammer van de eerste indruk. De kamer was mooi (woongedeelte, slaapgedeelte, badkamer). Echter nergens was een logische plek voor de koffers. Deze moesten derhalve midden in de woonkamer op de grond worden gelegd. Jammer van zo’n mooie woonkamer!

De Hamman was heerlijk. Het diner hebben we genuttigd in de eetzaal. Die ziet er prachtig uit. Het eten was heerlijk. We hadden laten weten dat we de volgende ochtend om 08.00 uur moesten vertrekken (men was al op de hoogte). Het ontbijt werd afgesproken om 7.30 uur op onze kamer, maar helaas was het volledige ontbijt pas om 07:50 op de kamer en hadden we helaas geen tijd meer om het op te eten. Ook het ophalen van de koffers verliep niet heel vlot. Een prachtig Riad, maar wat ons betreft zou dit beter gemanaged moeten worden.

Transporten
Alle transporten waren op tijd, goed afgestemd, etc.

Kortom: wij zijn zeer tevreden met onze vakantie en hebben en erg goede week gehad. We zijn ook erg tevreden over de dienstverlening van Talisman.