Door: Ron & Mary van Beers
Het was echt geweldig. Alles klopt hier!

Wij keren met onze reizen zelden terug naar hetzelfde land / gebied maar voor Mauritius maken we toch graag een uitzondering. Eind oktober vlogen we voor de 3e keer naar dit prachtige , romantische eiland . Na 5 jaar geleden The Oberoi te hebben bezocht zijn we deze keer, mede op jullie advies, in Constance Le Prince Maurice ingecheckt. Wat hebben we genoten! We zijn heerlijk uitgerust en verschrikkelijk verwend in dit prachtige hotel.

De rechtstreekse vluchten met KLM waren ideaal, heen comfortclass ( met wat vertraging) en terug zelfs World Businessclass! We konden upgraden bij het inchecken omdat het vliegtuig niet vol zat. Mooie ervaring en super relaxed terugvliegen…

Le Prince Maurice was echt geweldig, Alles klopt hier. De service is hier meer dan uitstekend en erg persoonlijk. Iedere wens , hoe klein dan ook, wordt opgepakt en naderhand gecheckt op tevredenheid. Na 2 dagen spreekt men je aan met je naam (Ik verdenk het personeel ervan dat ze tussendoor oefenen met foto’s van de gasten..)

De juniorsuite on stilts was precies wat we zochten, mooi rustig gelegen aan de grote Lagune met een super uitzicht . Een heerlijk terras met ligbedden en een zitje vanwaar we de zon zagen ondergaan. De kamers zijn zeer comfortabel ingericht met een heerlijk grote badkamer ( veel ruimte voor je toiletspullen) en een super grote kledingkast waar je al je mooie jurken, blouses etc. kunt ophangen.

Het eten was van topniveau, vooral dineren in het drijvende restaurant Barachois is een belevenis. Je loopt hier via een wandelpad door de mangrovebossen naar toe en drink eerst een drankje in de floating bar waarna je naar een super romantische setting op het water wordt gebracht. De vissen zwemmen om je heen en we hebben zelfs de huishaai Johnny nog even gespot. Het Aziatisch restaurant en het hoofdrestaurant Archipel zijn ook top en de kaart wisselt dagelijks.

We hebben de wijnkelder ook bezocht, Je weet niet wat je ziet, zo groot.. op een eiland in Afrika.. .. indrukwekkend hoor.

In de avond gaat iedereen stijlvol en mooi gekleed wat een heel bijzondere sfeer geeft zonder dat het te ‘posh’ wordt. ( jasje voor mannen is echt niet nodig, en hele hoge hakken zijn ook af te raden..)

Er is heel veel ruimte in en rondom het hotel, dus nooit druk en overal plaats ook bij zwembad en op het strand ( waar je wordt verwend met natte doekjes, koud water , stukken ananas en een brilpoetsservice..). De ( beperkt) aanwezige kinderen worden geëntertaind door de kidsclub. Erg goed georganiseerd.

We hebben een helikoptervlucht gemaakt over het eiland . Prachtig ! We zagen vanuit de lucht veel voor ons bekende plekken. Een echte aanrader. Je stijgt op vanaf de helipad in de tuin. De Spa is erg goed en ik heb 2 geweldige massages gehad door een super professionele therapeut.

Het weer was gedeeltelijk bewolkt met af en toe een klein buitje , maar ook zeker veel zon, Ideaal voor ons, niet te warm en s’ avonds bleef de temperatuur heel aangenaam. (22-27 graden begin november).

Niets te klagen? Nou.. het eten en de wijn zijn wel heel erg aan de prijs, passend bij het niveau van het hotel natuurlijk, maar wel goed om dat even in te calculeren. ( half board is ook mogelijk hier).

Martine en Talisman: Dank je wel voor het organiseren van deze trip en de fijne fles wijn die we bij terugkomst in onze mooi schoon gepoetste auto vonden.

Hartelijke groeten, Ron en Mary