Kleinschalig verblijf waar men groots uitpakt

De prachtige 18e-eeuwse Hacienda Xcanatun ligt vlak buiten Mérida. De historische gebouwen herbergen, na een grondige en geslaagde restauratie, een exclusief, kleinschalig hotel met slechts 18 kamers. De kamers zijn zeer ruim, hebben marmeren vloeren en een interieur in koloniale stijl. Tot de faciliteiten behoren een prachtig openlucht zwembad en een Spa. 

Rust en harmonie

Alle kamers en suites kenmerken zich door een subtiel kleurgebruik, typerend voor Mexico. Schilderijen uit de koloniale tijd sieren de muren. Uiteraard zijn alle kamers en gemeenschappelijke ruimtes voorzien van airconditioning. De vijf superior kamers hebben een privéterras met uitzicht op de tropische tuin. Wij gaan echter liever voor een of twee categorieën hoger. De deluxe suites hebben op het terras een kleine jacuzzi en een Yucateekse hangmat om in te ontspannen. De vijf master suites met buitenterras zijn de pronkstukken van de haciënda. In deze ruimtes - alle voorzien van een heuse ontvangstzaal met antieke meubels - komt het koloniale verleden het meest tot leven. Alle Master Suites hebben Kingsize bedden; de jacuzzi bevindt zich in de de enorme badkamer. De kamers hebben geen televisie, de gedachte hierachter is dat de rust en harmonie van deze plek niet verstoord mogen worden! Het hotel is dan ook minder geschikt voor een verblijf met kinderen.

Ontdek de omgeving van Mérida

U kunt Mérida bezoeken, de prachtige hoofdstad van Yucatán. Hacienda Xcanatun ligt niet ver van de Maya-ruïnes van Dzibilchaltun. Met de kleine piramide is iets bijzonders aan de hand: tijdens de maartequinox op 21 maart, wanneer de lente begint, komt de zon precies op tussen de muren in het midden; de zonnestralen lijken het centrale gedeelte te doorboren. Hiermee wilden de Maya's de macht van de goden tot uitdrukking brengen. 

Bijzondere culinaire mix

Het Casa de Piedra restaurant heeft een buitenterras; de lokale Yucateeks-Caribische keuken is hier een gelukkige verbinding aangegaan met de Franse haute cuisine. 

Tripadvisor over Hacienda Xcanatun

Vergelijkbare accommodaties in Mexico