Maya-paleisje in het regenwoud

De eigenaar van Hotel Boutique Quinta Cha Nab Nal is een gepassioneerd liefhebber van de Maya-cultuur en heeft het hotel het aanzien gegeven van een klein Maya-paleis. U verblijft hier in een rustige, tropische omgeving en kunt hier ten volle van de uitbundige natuur en van de rust en de stilte genieten. Het hotel is een van de weinige kleinschalige hotels in deze omgeving. 

Sightseeing: de Maya ruïnes van Palenque

Hotel Boutique Quinta Cha Nab Nal ligt te midden van tropische tuinen op ongeveer drie kilometer van de archeologische bezienswaardigheden van Palenque en twee kilometer buiten het dorp. Hotel Boutique Quinta Cha Nab Nal heeft buitenzwembaden met watervallen. Te midden van weelderige jungle flora herinneren deze zwembaden aan de watervallen dichtbij de ruïnes van Palenque.

Palenque wordt vaak genoemd als het mooiste Maya-tempelcomplex van Mexico. De ruïnes liggen vorstelijk op een heuvel aan de rand van het regenwoud en bieden uitzicht op een eindeloze vlakte die tot aan de Golf van Mexico reikt. De beroemde watervallen van Agua Azul zijn vanuit Palenque via een mooie route goed te bereiken. U kunt een bezoek aan de ruïnes en aan de watervallen in één dag met elkaar combineren. U komt dan ook langs andere watervallen: die van Misol-Ha. Bij Agua Azul kunt u zwemmen; Misol-Ha is meer om van een afstandje naar te kijken (er voert ook een wandelpad vlak langs de watervallen en deels er onder door). Wanneer u liever dieper de jungle ingaat, dan is een dagexcursie naar de tempels van Yaxchilán en Bonampak (met muurschilderingen!) aan te bevelen. Hotel Boutique Quinta Cha Nab Nal heeft een spa en biedt verschillende spa behandelingen aan. 

Boutique hotel in Maya sfeer

Hotel Boutique Quinta Cha Nab Nal heeft veel weg van een Maya complex uit de klassieke periode. De kamers hebben een traditioneel Spaans ontwerp en zijn alle voorzien van een kingsize bed. Het hotel telt 2 Junior Suites, 5 Deluxe Suites en 1 Suite Presidencial. De Deluxe Suites zijn 31 m2 groot en de balkons bieden uitzicht op de tuin.

In het restaurant (alleen voor hotelgasten) worden internationale en lokale gerechten opgediend waaronder een aantal typische Maya-gerechten. 

Tripadvisor over Hotel Boutique Quinta Cha Nab Nal