Traditie en stijl, kunst en gastronomie in kleinschalig boutique hotel in het centrum van Oaxaca

Hotel Casa Oaxaca is anders dan andere hotels. Dit kleinschalige, sfeervolle boutique hotel is gevestigd in een 18e-eeuws huis. De koloniale gebouwen zijn gegroepeerd rondom een patio, een typisch Spaanse (Andalusische) constructie. De kleurrijke kunstwerken van kunstenaars uit de streek die de muren verlevendigen, de strakke vormgeving en het rustgevende wit dat overheerst, verlenen een eigentijds aanzien aan het eeuwenoude huis. Er is ook een tuin met een buitenzwembad: een oase van rust in het levendige Oaxaca!

Ontdek Oaxaca!

Hotel Casa Oaxaca & Spa heeft een perfecte ligging op loopafstand van de Zócalo (het centrale plein) en de monumentale Santo Domingo kerk (de grootste bezienswaardigheid van de stad). Het centrum van de stad Oaxaca, waar vooral het barokke Santo Domingo klooster de aandacht trekt, staat - samen met het nabijgelegen piramidecomplex van Monte Albán - al sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In de omgeving zijn tientallen interessante dorpen met markten, monumenten, bijzondere kunstnijverheid, kleurrijke feesten en ceremonies. 

Perfect voor culinaire levensgenieters

Wanneer u geïnteresseerd bent in de lokale keuken dan hoeft u beslist de deur niet uit: het restaurant van Casa Oaxaca biedt onvervalste haute cuisine waarbij lokale ingrediënten de toon aangeven. Sommige gerechten bestaan al honderden jaren, deze werden door de oorspronkelijke Indiaanse bevolking al bereid. Met wat verfijnde toevoegingen en het aanbrengen van kleine accentverschillen heeft chef-kok Alejandro Ruiz er een hoogwaardige keuken van gemaakt.

Tijdens een culinaire excursie bezoekt u de lokale markt waar u boodschappen gaat doen. U kunt vervolgens uw eigen creaties maken. Daarnaast leert u diverse soorten mezcal van elkaar te onderscheiden, deze wordt wel 'Oaxaca's godendrank' genoemd. De kookles kan worden uitgebreid met een rondgang langs ateliers en galerie?n (Kunst en Gourmet tour). Afhankelijk van uw interesse kan deze excursie geheel op maat worden samengesteld. 

Ook voor liefhebbers van wellness

Naast het verkennen van de stad Oaxaca en omgeving kunt u relaxen op het terras, ontspannen in een van de hangmatten of een interessant boek lezen uit de bibliotheek van het hotel. Hotel Casa Oaxaca & Spa biedt verschillende spabehandelingen aan. Geniet van een traditionele massage, neem een privéles yoga of ontspan in een stoom- en kruidenbad. Opvallend is de 'temazcal', een traditionele Indiaanse sauna die in centraal Mexico veel voorkomt. 

Slapen in traditie

Het comfortabele Hotel Casa Oaxaca & Spa telt zeven prachtig ontworpen, traditionele kamers. Iedere kamer heeft een eigen stijl en veel sfeer. Geen wonder dat reizigers hier enthousiast over zijn! 

Tripadvisor over Hotel Casa Oaxaca & Spa