Zodra u binnenloopt en incheckt wordt uw aandacht naar de verschillende kunstwerken getrokken.

Talisman specialist Annelies: ‘Alles aan dit hotel ademt kunst en design en het is zondermeer het meest eigenzinnige hotel van de stad. De kamers zijn niet gigantisch groot maar voor liefhebbers van moderne kunst is dit echt een pareltje om te verblijven! Het hotel ligt verstopt tussen de historische gebouwen in het centrum en is daarmee een perfecte uitvalsbasis voor een architectuurwandeling of shop-expeditie!’

San Miguel de Allende

Hotel Matilda is gelegen in San Miguel de Allende, een stadje gelegen in centraal Mexico. Verwacht hier geen stranden of helderblauwe oceaan zoals in de resorts aan de kust, geen gemakkelijke aan-reis route…maar een verbazingwekkend mooi en koloniaal plaatsje welke met recht een plaatsje op de lijst van Werelderfgoederen heeft verdiend.

San Miguel de Allende is vernoemd naar Generaal Ignacio Allende, een prominent figuur in de onafhankelijksstrijd van Mexico. De rijke geschiedenis van het plaatsje gaat terug naar 1542 toen het een belangrijke rol speelde in de zilverhandel. San Miguel de Allende staat ook bekend om de Koloniale en Spaanse architectuur die erg goed bewaard is gebleven. Het grootste gebouw in de stad, met een gevel van roze kalksteen, is het Parroquia de San Miguel Archangel. De gotische facade van deze lokale kerk is geinspireerd op Gaudi’s Sagrada Familia in Barcelona. Uit de verhalen moeten we geloven dat de architect, Zeferino Gutierrez, een afbeelding op een ansichtkaart heeft gebruikt ter inspiratie.

Een modern en hedendaags hotel

In het prachtige koloniale landschap van dit centraal Mexico stadje, ligt een modern en hedendaags hotel; Hotel Matilda. Waar andere hotels in dit stadje vasthouden aan het koloniale thema biedt Hotel Matilda een modern en karaktervol chic onderkomen. Een elegant restaurant en geweldige moderne kunst collectie vormen het hart van dit onderkomen. Het ligt tussen de oude gebouwen met Unesco status maar valt op door de moderne gevel waarachter een stijlvolle hideaway verstopt zit. Een zwembad, kleine spa en veelgeprezen restaurant zijn enkele voorbeelden van de fenomenale faciliteiten.

Zodra u binnenloopt en incheckt wordt uw aandacht naar de verschillende kunstwerken getrokken. Achter de receptiebalie, in de gangen die u naar uw kamer leiden en zelfs in uw kamer; overal blijft het u verbazen. Iedere kamer is uniek, en eigentijds ingericht. Sommige kamers hebben een eigen patio, andere hebben prachtige balkons met uitzicht op het zwembad. 

Het zwembad is een heerlijke plek om uit te rusten en te genieten van de rustig bubbelende fontein, de palmbomen en de geuren en kleuren van de bougainvillea. San Miguel de Allende ligt op bijna 2.000 meter boven zeeniveau en de zon kan hier dus erg sterk zijn. Extra sterke zonnebrand is hier dus aan te raden!