Mesón Sacristía de la Compañia ligt in het centrum van Puebla, een stad die vanwege zijn rijke koloniale erfenis op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat

Weinig hotels in Mexico bieden zo'n voortreffelijke koloniale ambiance als Mesón Sacristía, al ontbreken moderne accenten zoals een flatscreen-tv en gratis wifi - hier niet. Het mooiste boutique hotel van Puebla telt 14 kamers, verdeeld over twee herenhuizen uit de 19e eeuw. Het is hier goed toeven!

Ontdek de vele schatten van Puebla

Puebla heeft een goed bewaard gebleven historische kern. Het onderscheidende kenmerk van de koloniale architectuur in Puebla is het talavera-aardewerk. Voorbeelden van talavera ziet u in de monumentale kerken en op de gevels van gebouwen. De aantrekkelijke Zócalo met de 17e-eeuwse kathedraal is de voornaamste blikvanger van de stad, maar de allergrootste bezienswaardigheid is de Capilla del Rosario in de Templo de Santo Domingo: het vergulde barokke altaar is wereldberoemd. In totaal staan er zo'n 70 kerken en 1000 civiele gebouwen op de monumentenlijst.

De grootste piramide ter wereld vindt u niet in Egypte, maar in Cholula, 10 kilometer ten westen van de stad. De Spanjaarden hebben er wel een kerk op gebouwd en het gras en de struiken die de constructie hebben overwoekerd doen nauwelijks vermoeden dat het hier om een piramide gaat. Het beroemde uitzicht dat u van hieruit op de vulkanen heeft, vergoedt echter veel. In het dorpje Tonantzintla kunt u de Templo de Santa María bezoeken. Hier vindt u misschien wel het uitbundigst bewerkte kerkinterieur van heel Mexico. Het Museo Amparo in Puebla is een van de beste musea van het land. U ziet, u zult in Puebla eerder tijd te kort hebben dan tijd te veel!

Naast het verkennen van Puebla en omgeving kunt u ook een kookcursus volgen in het hotel. Elizabeth en Eloy geven een interessante kookles. 

Kleurrijk en gezellig

De 14 ruime en sfeervolle kamers beschikken over frisse beschilderde wanden en antieke meubels. Houten deuren en typische majolica tegels uit de streek completeren de charmante inrichting. Omdat de familie Espinosa, die het hotel beheert, al generaties lang antiek verzamelt, staan de kamers vol bijzondere snuisterijen. 

Proef van de lokale keuken

In het gerenommeerde à-la-carte restaurant La Compañia, op de binnenplaats van een van de twee gebouwen, kunt u dineren. Er worden Mexicaanse gerechten geserveerd: probeert u in ieder geval eens de mole poblano, gemaakt naar een 200 jaar oud koninklijk recept. Het wordt in heel Mexico bij de kerstkalkoen gegeten maar in Puebla eten ze het gerecht het hele jaar door. 

Tripadvisor over Mesón Sacristía de la Compañia