Schoonheid en comfort, een ongewoon interieur, 'een plek die net zo bijzonder is als u': dat is wat La Valise belooft en ten volle waarmaakt

Mexicaans joie de vivre en Europese chic komen samen in dit in een Art Nouveau-gebouw gevestigde hotel. Emmanuel Picault, de Franse architect en ontwerper die ook het Parijse Nüba ontwierp en hiervoor 5 ton vulkanische steen van Veracruz naar Le Havre liet verschepen, wist het gebouw om te toveren in een verrassend fris ogend, luxe onderkomen. 'De kunst van de Maya's en de Azteken heeft mij altijd geïnspireerd. Ik droomde op mijn tiende, op het platteland van Normandië, al van Mexico, en wist toen al dat ik hier later zou gaan wonen', aldus Picault. Alle invloeden die Picault heeft ondergaan komen samen in La Valise, een hotel dat binnen mum van tijd een van Talismans favorieten is geworden in Mexico Stad. 

Drie suites

La Valise telt slechts 3 Suites: El Patio, La Luna en La Terraza. Ze verschillen onderling niet in grootte (93 m2), wel is het interieur telkens anders. El Patio is voorzien van een Kingsize bed en combineert een duidelijk Franse stijl met Mexicaanse elementen, zoals een tafel met matjes van krokodillenhuid, aardewerken kruiken uit Tonal en, op de binnenplaats, een onvervalste Yucateekse hangmat.
La Luna is voorzien van een Queensize bed en ingericht met opvallend meubilair zoals een satellietschotel die de verblijf- en slaapruimtes van elkaar scheidt. Zeer stijlvol zijn de stoelen en de lampen, de prachtig gelakte houten vloer creëert een warme, rustgevende sfeer.
La Terraza is het pronkstuk van La Valise. Heeft u ooit een bed gezien op rails waarmee u zich van uw kamer naar het terras onder de sterren kunt verplaatsen? Of, nadat u wakker bent geworden, naar uw ontbijt in de ochtendzon?

Colonia Roma

Vanuit het hotel stapt u zo de levendige wijk Colonia Roma in, met veel goede restaurants, kunstgalerieën, musea, winkels en sfeervolle cafés. U zult zich niet vervelen! Uiteraard kunnen wij ook tal van bijzondere excursies voor u organiseren; van een stadstour langs de architectonische hoogtepunten van Mexico City tot een bezoek aan de piramides van Teotihuacan. 

Dineren in de privacy van uw suite

La Valise is zo kleinschalig dat er geen plek is voor een restaurant. Toch kunt u hier heel goed eten. Het hotel onderhoudt nauw contact met het nabijgelegen bekroonde Rosetta Restaurant, een uitstekend Italiaans getint restaurant dat in Latijns Amerika op de 33e plaats van The San Pellegrino World's 50 Best Restaurants lijst prijkt. De menukaart ligt in de suites en u hoeft enkel de lobby te bellen en uw bestelling door te geven, waarna er een uitstekende maaltijd in uw suite wordt geserveerd.

Tripadvisor over La Valise