Luxe hideaway aan de onontdekte Pacifische kust

Mexico is een strandbestemming bij uitstek. De meeste hotels bevinden zich aan de Caribische kust, maar omdat dit gebied steeds meer aan populariteit wint, zijn we op verkenningstocht gegaan langs de westzijde van Mexico, de Pacifische kust. De stranden zijn hier misschien niet zo stralend wit als aan de oostkant, maar daarentegen zijn de stranden nagenoeg verlaten waardoor u van veel privacy geniet. 

Romantische hideaway

Op ongeveer 120 kilometer onder Puerto Vallarta ontdekten wij Las Alamandas, een kleinschalig topresort waar luxe, privacy en activiteit uitstekend met elkaar in balans zijn. De rustige privé stranden vormen een romantische hideaway voor honeymooners, maar door de vele faciliteiten biedt het resort ook een perfect strandverblijf voor gezinnen. Las Alamandas is vanuit Puerto Vallarta per auto in anderhalf tot twee uur te bereiken, maar pakt u het liever wat exclusiever aan, dan is het ook mogelijk om op luxe wijze met een charter in te vliegen.

Vier privé stranden en unieke suites

Dat de Pacifische kust nog lang niet zo ontwikkeld is als de Caribische kust is hier alleen maar een groot voordeel. Het kan zomaar gebeuren dat u tijdens een wandeling over het strand helemaal niemand anders tegenkomt en ook tijdens activiteiten is er niets wat u stoort. Er is veel te doen: het resort ligt op korte afstand van een groot natuurreservaat waar u kunt paardrijden, kajakken, wandelen of mountainbiken. Op zee kunt u prachtig snorkelen, surfen en zeevissen. Voor golfliefhebbers biedt de baan van de El Tamarindo Golf Course een echte uitdaging. Deze prachtige baan, ontworpen door Robert Jones Jr. en David Flamming, biedt volgens het prestigieuze Gold Odyssey magazine de beste serie van vier holes ter wereld (hole 6, 7, 8 en 9). Komt u hier puur voor uw rust dan bieden de vier (!) privé stranden een heerlijke plek om te genieten van de zon. Ook is er een zwembad, een spa en voor de allerkleinste reizigers is er een speciale Kids Club.

Las Alamandas heeft slechts zestien luxe suites verdeeld over zeven vrijstaande villa's die letterlijk op een paar meter van het strand liggen. De suites zijn door Isabel Goldsmith-Patio, de eigenaresse van het resort, persoonlijk ontworpen. De inrichting is elke keer uniek, maar de suites hebben alle een kleurrijk thema en handgemaakte kunst uit verschillende regio's in Mexico gemeen. Daarnaast is elke suite uitgerust met een privé terras met uitzicht op de tuinen of de zee en een jacuzzi.

Fusion

In het gourmet fusion restaurant Oasis geniet u in een sfeervolle setting met palmbomen, uitzicht op zee en dansend kaarslicht van uitstekende maaltijden. De wijnkaart bevat naar lokale wijnen ook een zorgvuldig gekozen selectie aan Spaanse, Chileense, Argentijnse en Franse wijnen. 

La Palapa Beach Club ligt op steenworp afstand van het strand. Het is heerlijk om hier onder het hoge rieten dak van de palapa in de schaduw te lunchen. Op heldere avonden is de Estrella Azul Rooftop Bar de aangewezen plek voor een drankje: al achterover leunend in de zachte loungebanken geniet u van een cocktail en schitterend uitzicht op de sterrenhemel. 

Tripadvisor over Las Alamandas