Door: Frans, Janny, Mijke en Chiel
Het regenwoud met de grote mayacomplexen... Het was indrukwekkend!!

Het begon met een werk bestemming ergens in Mexico, een bijzondere bestemming en zonde om alleen maar te gaan 'werken'. We besloten naar de van Nelle fabriek gegaan en ons te laten informeren over Mexico. Quinten heeft ons toen een voorstel gedaan waar we meteen enthousiast over waren en na wat heen en weer gemail en een bezoekje aan Dordrecht was de reis zo geboekt.

We zijn net terug en we hebben het heerlijk gehad. Mexico City was een verassing altijd gedacht dat het gevaarlijk en heel chaotisch was maar onze Paco heeft ons zijn stad en de omgeving laten zien en we hebben genoten van de bijzondere dingen die er te zien waren.

Wat heel leuk was om op zondagmiddag met de 'gondola' samen met Mexicanen over het riviertje te dobberen de eetboot, de muzieknoot de bloemen boot alles komt voorbij en je neemt deel aan de ultieme zondagmiddag besteding van de plaatselijke bevolking.

Het regenwoud met de grote mayacomplexen. Het was indrukwekkend!! Onze gids heeft ons meegenomen in de wereld van maya's en de bijzondere verhalen verteld het was heerlijk om via de rivier de reis te maken want het was erg warm. 

Tot slot de bijzondere dorpjes met hun bewoners en hun goed bewaarde cultuur, waar we een heel bijzonder ontmoeting gehad hebben met Maria. Eerst het bezoek aan het kerkje waar van alles gebeurde hele gezinnen zitten daar op de grond branden kaarsen brengen kippen en eieren mee om hun lichaam te 'reinigen' en zijn in trans hun gebeden aan het opzeggen. Ik liep per ongeluk door de brandende kaarsen en ik was daar erg van geschrokken want misschien had ik wel heel iets vreselijks gedaan maar iedereen lachte en blijkbaar was het niet erg maar juist bijzonder zo zie je maar. Judith onze gids kende Maria die ons op haar bijzondere manier gereinigd heeft een geweldige en unieke ervaring. 

Toen moest er nog 'gewerkt' worden we zijn naar de kust gevlogen en hebben daar nog vier heerlijke dagen uitgerust om dat werken en genieten ook samen kunnen gaan. We hebben 2 heerlijke weken gehad. Genoten van cultuur, natuur en het heerlijke eten maar wat bijblijft zijn de lieve vriendelijk gast vrije mensen die ons een geweldige indruk hebben gegeven van hun mooie land. 

Dank je wel Quinten voor de je bijdrage aan deze unieke ervaring. 

Groet, 
Frans, Janny, Mijke en Chiel