Benguerra Island mag zich met recht een paradijs noemen. De spierwitte stranden, tropische begroeiing en maagdelijke onderwaterwereld? Hier wordt u betoverd.

De Benguerra Island Lodge van AndBeyond heeft een prachtige ligging in het beschermde natuurreservaat Benguerra Island. Dit eiland is het op een na grootste van de feeërieke Bazaruto archipel. De gasten die hier voor u verbleven komen allemaal tot dezelfde slotsom: dit is een hemels verblijf. Wat een paradijselijke plek! De beleving begint al voor u vaste grond onder de voeten heeft. De helicopter die u naar het eiland brengt, zorgt ervoor dat u direct al in de juiste stemming komt. Benguerra ligt namelijk in een kraakheldere azuurblauwe zee waar op sommige plaatsen de kruin van een zandbank bovenuit steekt. Het kleurenpallet dat zich hier voor uw ogen openbaart is onvoorstelbaar.

Volop privacy

Het resort telt tien 'casinha’s', twee 'cabanas' en een Casa Familia met drie slaapkamers. Deze liggen alle verscholen in de schaduwrijke vegetatie aan de rand van het ongerepte strand. Door de ruimtelijke spreiding is de privacy optimaal. De casinha’s en cabanas zijn in een donkere, koloniale safaristijl ingericht. Elk van de villa’s heeft een grote houten veranda met een heerlijke plungepool.

Zon, zee en zen

Relaxen aan de rand van het zwembad, wandelen over het strand of op avontuur door de dichtbegroeide bossen, zoetwatermeren en tropische vogels in het binnenland. Boven maar vooral ook onder de zeespiegel is nog veel meer te beleven. Duiken, snorkelen en kajakken. Met de catamaran zeilen of met een kajak de kustlijn verkennen. Romantici maken een sunset cruise in een dhow. Het is maar een greep uit de mogelijkheden en u bepaalt hier zelf altijd de inhoud en intensiteit van het activiteitenprogramma.

Verse vis

Tijdens uw verblijf staat uw gastheer altijd voor u klaar en zult u volop in de watten worden gelegd. Hij zal er ook elke dag voor zorgen dat u op bijzondere plekken kunt ontbijten, lunchen en dineren. Denkt u bijvoorbeeld aan een fijne plek op het strand, of op de privacy van uw eigen terras. Wie de dag doorbrengt buiten het resort, krijgt een goed gevulde picknickmand mee. Het diner is elke avond een smakelijke belevenis. Met de tenen in het zand geniet u van specialiteiten van verse vis, zeevruchten en vlees.

Tripadvisor over And Beyond Benguerra Island Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Mozambique