Benguerra Island mag zich met recht een paradijs noemen. De spierwitte stranden, tropische begroeiing en maagdelijke onderwaterwereld? Hier wordt u betoverd.

De Benguerra Island Lodge van AndBeyond heeft een prachtige ligging in het beschermde natuurreservaat Benguerra Island. Dit eiland is het op een na grootste van de feeërieke Bazaruto archipel. De gasten die hier voor u verbleven komen allemaal tot dezelfde slotsom: dit is een hemels verblijf. Wat een paradijselijke plek! De beleving begint al voor u vaste grond onder de voeten heeft. Het watervliegtuig dat u naar het eiland brengt, scheert laag over het water dat wild opspat zodra de drijvers contact maken. Benguerra ligt in een kraakheldere azuurblauwe zee waar op sommige plaatsen de kruin van een zandbank bovenuit steekt. Het kleurenpallet dat zich hier voor uw ogen openbaart is onvoorstelbaar.

Volop privacy

Het resort telt tien 'casitas' en twee 'cabanas'. Deze liggen alle verscholen in de schaduwrijke vegetatie aan de rand van het ongerepte strand. Door de ruimtelijke spreiding is de privacy optimaal. De casitas en cabanas zijn in een eenvoudige, maar elegante Arabische stijl ingericht. Elk van de kamers heeft een grote houten veranda met een heerlijke plungepool. De meest luxueuze hebben een eigen zwembad.

Zon, zee en zen

Relaxen aan de rand van het zwembad, wandelen over het strand of op avontuur door de dichtbegroeide bossen, zoetwatermeren en tropische vogels in het binnenland. Boven maar vooral ook onder de zeespiegel is nog veel meer te beleven. Duiken, snorkelen en kajakken. Met de catamaran zeilen of met een kajak de kustlijn verkennen. Romantici maken een sunset cruise in een dhow. Het is maar een greep uit de mogelijkheden. U bepaalt hier zelf altijd de inhoud en intensiteit van het activiteitenprogramma. 

Verse vis

Bij de lodge hoort een sfeervolle eetruimte waar elke ochtend een uitgebreid ontbijt met vers fruit, toast en diverse warme gerechten klaar staat. Wie de dag doorbrengt buiten het resort, krijgt een goed gevulde picknickmand mee. Het diner is elke avond een smakelijke belevenis. Met de tenen in het zand geniet u verschillende specialiteiten met verse vis, zeevruchten en vlees. 

Tripadvisor over And Beyond Benguerra Island Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Mozambique