Wanneer u al lange tijd droomt van een reis naar een onbewoond eiland ver van de dagelijkse stress van de westerse wereld vandaan, dan komt die droom hier uit

Azura Quilalea ligt op het eiland Quilalea in de Quirimbas archipel voor de noordkust van Mozambique. Het eiland is privé. Buiten maximaal 18 gasten en de staf van het resort, woont hier geen anders mens. Volgens de Financial Times is Mozambique 'the new kid on the block' onder de strandbestemmingen. De kust is er prachtig, de mensen vriendelijk. En er is Azura Quilalea! 

Uniek

Quilalea is een uniek plekje op de wereld en zal dat voorlopig ook blijven. Door de kleinschaligheid van resort en afwezigheid van verdere bebouwing blijven de natuur en de betoverend mooie onderwaterwereld gegarandeerd ongerept en puur! Ondanks de beperkte afmeting van het eiland kunt u er prachtige wandelingen maken en meer dan 60 kleurrijke vogelsoorten spotten. Een van de stranden staat bekend als turtle beach en vanaf het uitzichtpunt bestaat de kans dat u walvissen het eiland ziet passeren. Watersport staat centraal in het activiteitenprogramma. De therapeuten van de spa zorgen voor innerlijke rust met een heerlijke lichaamsbehandeling.

Maximaal 18 gasten

Op het eiland liggen negen villa's, die alle op duurzame wijze tot stand zijn gekomen. Ook de inrichting is in eco-stijl, met veel gebruik van natuurlijke materialen. Vier Kaskazi Villas liggen verstopt in het groen op een steenworp afstand van het strand. Een stap hoger is de Kusi Villa met als extra een mooie sala op het strand. Het meest exclusief is Villa Quilalea. Die heeft met dank aan de hoogste ligging een panoramisch uitzicht, de meeste privacy en een luxe plungepool. 

Geen twee keer op dezelfde plek eten

Eten vormt een belangrijk onderdeel van uw verblijf in Azura. Maar dan met een speciale betekenis. De doelstelling is dat niemand twee keer op dezelfde plaats eet. Uw persoonlijke host gaat elke keer weer op zoek naar een fantastisch plekje waar uw ontbijt, lunch of diner wordt geserveerd. Elke maaltijd is een feest. De keuken is afhankelijk van de aanvoer per vliegtuig, maar de meeste ingrediënten worden elke dag vers uit de zee gehaald. Vooral vis en schaaldieren, met een sterke voorkeur voor krab en kreeft. Genieten!

Tripadvisor over Azura Quilalea Private Island