Engelse charme in de heuvels van Kalaw

Het pittoreske Amara Resort ligt net buiten de stad Kalaw tegen een heuvelrug. Het zijn twee koloniale Engelse cottages. In de omgeving staan meer van dit soort cottages van begin 1900. Sommige daarvan verkeren in een opvallend goede staat. Alsof de tijd er geen vat op heeft. Alles doet hier Engels aan; de perfect onderhouden tuin, met gladde gazons en mooie bloemenstruiken. De noemer 'Resort' past eigenlijk niet bij Amara, het is meer een knus hotel met maar tien kamers. Het ligt ook in een rustige omgeving, geen winkels en restaurants binnen loopafstand, geen verkeer. Hier ontstaat automatisch de behoefte om lange wandelingen te maken. Het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat uw verblijf geheel naar wens verloopt.

Op ontdekkingstocht

Onder begeleiding van een gids gaat u op ontdekkingstocht naar de natuur en cultuur van Kalaw. Voor de meer inspannende activiteiten bestaat de keuze uit een -eventueel meerdaagse- trekking en prachtige routes voor op de mountainbike. Wie graag gaat golfen kan in de buurt terecht op een 9-holes baan. De originele houtgestookte sauna van Amara is een genot.

Glas in lood

Amara heeft tien kamers -verdeeld over de twee panden- waarvan er niet een gelijk is. Vier daarvan liggen in het historische en zes in het nieuwe deel. De kamers zijn sfeervol ingericht met een mengeling van Aziatische en Europese invloeden. Leuke elementen zijn de houten vloer, een openhaard, soms een hemelbed en openslaande ramen met glas in lood. De badkamers zijn netjes uitgerust met een douche of een verzonken bad.

Verse groenten en kruiden uit de eigen moestuin

Het restaurant werkt met verse groenten en kruiden uit de eigen moestuin. Het eten smaakt voortreffelijk en de sfeer is buitengewoon aangenaam. Gasten kunnen ook buiten dineren op het terras van het restaurant. Daar geniet u nog meer van het prachtige uitzicht over de bergachtige omgeving. 

Tripadvisor over Amara Resort Kalaw

Vergelijkbare accommodaties in Myanmar