Vanuit de comfortabele Hpa An Lodge maakt u kennis met de spectaculaire landschappen en rijke cultuur van de ongerepte regio Kayin

De Kayin provincie in het zuiden van Myanmar is wat minder bekend en minder bezocht, maar heeft veel moois te bieden. Voor Talisman een extra reden om deze prachtige regio in ons aanbod op te nemen. Zeker nu we hier een zeer goede accommodatie hebben gevonden: de Hpa An Lodge gelegen aan de voet van Mt. Zwekabin. Deze comfortabele lodge, dat door het gebruik van de juiste materialen de lokale 'Kayin sfeer' helemaal uitdraagt, wordt omgeven door indrukwekkende karststeenformaties en puur natuur: een prachtlocatie!

Ongerept

De omgeving van Hpa An is bijzonder ongerept en vanuit de lodge kun je de schoonheid ervan te ontdekken. Zo kunt u een mooie privéboottocht maken over de Thanlwin rivier (één van de langste rivieren van Myanmar!) en een bezoek brengen aan de leden van de stammen die hier al jaren vredig samenleven. Wat u niet mag missen is een bezoek aan het Seindon Mibaya klooster, dat in de 19e eeuw in opdracht van de geliefde koningin Seindon werd gebouwd. Het klooster is een prachtig staaltje architectuur, rijk gedecoreerd met schitterend houtsnijwerk. De vrije uurtjes kunt u doorbrengen aan het zwembad van de lodge.

Bungalows op palen

De lodge bestaat uit 18 teakhouten bungalows op palen, die alle verspreid liggen in een heuvelachtige tuin. De bungalows zijn comfortabel ingericht. De kussens in de kamer en op het terras en de sprei op het bed zijn vervaardigt door een lokale bergstam uit de omgeving. Prachtige foto's van deze stam, waarvan de mannen het haar tot op hun billen hebben en dat vervolgens in een knotje op hun voorhoofd draaien, zijn tentoongesteld in het restaurant.

Traditionele keuken

In het restaurant geniet u dagelijks van goede maaltijden uit de internationale en lokale keuken. Wij raden u zeker aan om de traditionele keuken te proberen! Bij het zwembad bevindt zich een terras met een bar waar u terecht kunt voor een kleine snack en drankjes. Ook hier kunt u genieten van een barbecue diner. 

Tripadvisor over Hpa An Lodge