Het mooiste aan deze lodge is toch wel de ligging; aan de oever van een breed kanaal dat richting het sprookjesachtige Inle Lake meandert en op een steenworp afstand van het kleurrijke Shan-stadje Nyaung Shwe

 

Aan de rand van het levendige stadje Nyaung Shwe en dichtbij de Taik Nan brug, ligt Viewpoint Lodge. Dit is in de regio van Lake Inle op amper 40 minuten rijden van de luchthaven Heho. De ligging is goed uitgekiend. Precies op de grens van het stadje en de uitgestrekte rijstvelden. Als verwijzing naar de locatie is ‘viewpoint’ een schot in de roos. 

Eco-chic

Viewpoint Lodge behoort tot de categorie eco-chic. Bijzonder comfortabel en buitengewoon eigentijds, maar dan in een ecologisch verantwoorde setting. Warm en vriendelijk. Het 'Leitmotiv' zegt genoeg. Er is al zoveel onaangenaams op de wereld, laten we dus vooral ontspannen en genieten zodra het kan. Voor het ontbijt nog even een kop koffie op het zonovergoten terras! Ondertussen ziet u hoe het dorp langzaam tot leven komt. Golfliefhebbers zijn welkom op de 18-holes baan in de buurt. Viewpoint Lodge doet overigens graag aan actieve ontspanning. De ervaren gidsen nemen u mee op een pittige trekking, een avontuurlijke tocht op de mountainbike of een cultureel uitstapje door de bijzondere omgeving. 

Alleen maar natuurlijke bouwmaterialen

Viewpoint telt 20 losse kamers die boven het water rusten op palen. Het hele complex is uitermate duurzaam van opzet en opgetrokken uit natuurlijke bouwmaterialen uit de omgeving. Geen beton te bekennen! Dat betekent niet dat het binnen aan eigentijds comfort ontbreekt. Absoluut niet zelfs. Al het denkbare is in de standaarduitrusting opgenomen. De slaapkamer heeft een aparte zitruimte en een moderne badkamer. Vanaf het ruime terras kijkt u eindeloos uit over de akkers en het betoverende water waar deze streek bekend om is. 

Een culinaire topervaring

Het restaurant is een begrip in Myanmar. Volgens Routard Guide en Lonley Planet steekt Viewpoint met kop en schouders boven de rest uit. Op de kaart staat een keur aan nationale en internationale gerechten. Als voormalig eigenaar van het befaamde restaurant Le Planteur in Yangon, garandeert chef Boris Granges zijn gasten een culinaire topervaring. In het tweede restaurant The Shan dineert u met als surplus een prachtig uitzicht over de gracht, de rijstvelden en de hoogste bergen van de regio. Het eten en de service van Viewpoint staan gelijk aan de mooie en exotische omgeving. 

Tripadvisor over Viewpoint Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Myanmar