Anders dan anders. Het Desert Rhino Camp is mobiel en staat elk halfjaar op een andere beeldschone plek in een particulier wildreservaat.

Desert Rhino Camp beweegt met de seizoenen door een particulier wildreservaat met een oppervlakte van 200.000 hectare. De lodge is vernoemd naar de zeldzame zwarte woestijn neushoorn, die hier in het reservaat nog te bewonderen is. Het voelt dan ook goed om te weten dat u met uw verblijf automatisch sponsor bent voor het fonds dan zich voor het behoud van dit zeldzame dier inzet. En dat is nodig om te voorkomen dat dit bijzondere oerdier uitsterft. Save the rhino! 

Migrerende lodge

Desert Rhino Camp is opgebouwd uit acht canvas tenten die makkelijk te verplaatsen zijn. Dat is een vereiste, want ongeveer ieder half jaar worden de tenten verplaatst naar een ander deel van het reservaat. De tenten staan op ruime afstand van elkaar in de natuur geposteerd. U geniet met uw gezelschap van optimale privacy en comfort met een eigen badgelegenheid naast de slaapkamer. Na een goede nachtrust is het heerlijk ontwaken in de ochtendzon. Vooral omdat pal voor het tentdoek de natuur zich in zijn volle hevigheid openbaart. 

Per jeep en te voet

Na het ontbijt stapt u onder begeleiding in de jeep. Diep in het reservaat krijgt u de kans om te voet op zoek te gaan naar sporen. Wedden dat de gids het bij het juiste eind heeft als hij de afdrukken bestudeert? Zodra hij sporen vindt is het van belang om u geruisloos verder voort te bewegen. Dan is de kans het grootst dat u niet veel later de maker van de sporen van heel dichtbij zult zien. Misschien wel een van die prachtige woestijnneushoorns, of woestijnolifant. En anders een bergzebra of een springbok. Niet alleen op de grond, maar ook in de lucht gebeurt van alles. Het wemelt hier van de roofvogels. Soorten waarvan u nog nooit eerder heeft gehoord, zoals de lanner falvon, , ruppells korhaan, dusky sunbird en namaqua sandgrouse. Alle speurend naar een prooi.

Tripadvisor over Desert Rhino Camp