Een spectaculair verblijf in de drooggevallen Abu-Huab vallei

"Namibië is een land van uitgestrekte landschappen waar u zich helemaal alleen op de wereld kunt wanen. Zodra u bij Doro Nawas arriveert wordt dit gevoel nog eens versterkt door het weidse landschap met de huisjes die ineens heel nietig aandoen." – Martine Claessens, Safari Expert

Perfecte balans

Doro Nawas ligt in centraal Damaraland in het noordwesten van Namibië, in de drooggevallen Abu-Huab riviervallei. U vindt hier een zeldzame combinatie. Natuur, cultuur en avontuur en dan perfect in balans. Het begint met een overweldigend uitzicht op de Etendeka bergen. Loopt dan door in een bijna face-to-face ontmoeting met een zeldzame woestijnolifant. Daarna volgt de intensieve kennismaking met de indrukwekkende San cultuur. Als extra toegevoegde waarde wacht de bestudering van prehistorische rotstekeningen bij Twyfelfontein. 

Divers natuurschoon

Imposante rotsformaties, acaciabomen, droge rivierbeddingen en prachtige blauwe luchten. Rond Doro Nawas is een enorme diversiteit aan natuurschoon van heel dichtbij te bewonderen. Stap in de jeep voor een avontuurlijke gamedrive tussen het wild. Trek de schoenen aan voor een korte wandeling en zie in de verte een zeldzame woestijnolifant een bezoek afleggen aan de bron. Raak gefascineerd door de rotstekeningen bij Twyfelfontein en ervaar de sensatie van het versteende woud.

Hemelbed op wielen

Doro Nawas is op natuurlijke wijze in het ruige landschap geïntegreerd. De zestien karakteristieke huisjes zijn opgebouwd uit natuursteen, canvas, hout en riet. Het is een klein detail, maar wel heel bijzonder: het hemelbed in de slaapkamer staat op wielen. Mocht u besluiten om de nacht buiten onder de sterren door te brengen, dan is de sterrenhemel uw deken. De badkamer en suite heeft als extra een buitendouche. 

Culinaire ervaring

Tijdens uw verblijf in Doro Nawas krijgt u driemaal daags een met zorg bereide maaltijd geserveerd. De keukenbrigade presteert op hoog niveau. De tafels met linnen staan in het overdekte restaurant gedekt, maar wie liever een tafel op het terras heeft wordt op zijn of haar wenken bediend. Binnen of buiten dineren, de wijnkaart van Doro Nawas is fantastisch.